inFAMOUS 2

Het vervolg op het epische inFAMOUS. Cole MacGrath is terug en sterker dan ooit tevoren.

 

Verhaal


Het verhaal van de eerste inFAMOUS gaat gewoon door in dit tweede deel. De voorspelling van Kessler (of moet ik... zeggen, nee, spoiler) is uitgekomen en The Beast vernietigt Empire City. Het spel start onmiddellijk met een gevecht tegen The Beast in de thuisstad van Cole. Maar al snel genoeg is duidelijk dat The Beast een te grote tegenstanders is. Daarom moet Cole samen met Zeke en NSA agente Lucy Kuo vluchten naar New Marais. Daar ontmoeten ze Dr. Sebastian Wolfe. Deze dokter heeft meegewerkt aan de Ray Sphere, waar Cole zijn krachten aan te danken heeft. Wolfe heeft ook een nieuw apparaat gemaakt, de RFI (Ray Sphere Inhibitor). Hij beweert dat Cole hiermee The Beast kan verslaan, die op weg is naar New Marais.

Om de RFI te kunnen activeren moet Cole eerst sterker worden. Door een explosie zijn er opnieuw een hoop Blast Shards over de gehele stad verspreid en ook enkele Blast Cores. Als Cole zo een Blast Core activeert krijgt hij een nieuwe kracht erbij. En deze krachten beperken zich deze keer niet tot enkel elektrische krachten. Gedurende het verhaal zal je nog samenwerken met twee andere Conduits. Op een gegeven moment zal je een deel van hun krachten kunnen overnemen, ijs of rook.
Wat is een stad zonder superschurk? New Marais is bezet door Joseph Bertrand, een halve nazi die enorm gekant is tegen mensen met superkrachten. Hij doet er alles aan om Cole en zijn soortgenoten te vernietigen. Het was dan ook geen verrassing als even later bleek dat Bertrand zelf een Conduit is.

Het verhaal van inFAMOUS 2 is opnieuw bezaait met de nodige clichés, maar maakt het daarom niet minder goed. Als je fan bent van het tijdreis concept en het rimpeleffect daarvan, zal je inFAMOUS 1 en 2 nog enkele keren herspelen om alles te vatten.Gameplay


De gameplay is vergelijkbaar met die van de eerste inFAMOUS met de nodige verbeteringen. De bewegingen zijn over het algemeen soepeler. Het beklimmen van gebouwen is nog steeds stroef, maar als je de ijskrachten gekozen hebt, kan je makkelijk op een gebouw geraken. De ontwikkelaars hebben ook verticale spanningskabels toegevoegd waarmee je in de lucht wordt gelanceerd om zo makkelijker boven een gebouw te geraken.

inFAMOUS 2 voegt ook een heleboel nieuwe krachten toe. Door gebruik te maken van de pijltjes toetsen kan je makkelijk en snel switchen tussen je krachten. In tegenstelling tot de eerste inFAMOUS, begin je al met de basiskrachten, waardoor je al vrij vroeg in het spel je mannetje kan staan.

Als je de eerste gespeeld hebt (wat ten zeerste aan te raden is), dan krijg je al een leuk cadeautje als je de tweede opstart. Afhankelijk van hoeveel je de vorige gespeeld hebt en welke keuze je gemaakt hebt, kan je ervoor kiezen om een spel te starten met level 1 goedaardige of kwaadaardige krachten. Je krijgt dan al wat extra punten op je energie balkje en je karma meter zal al wat hoger zijn.Graphics & Sound


inFAMOUS 2 is grafisch gezien een verbetering ten opzichte van de eerste. De stad is kleurrijker, de personages zijn beter afgewerkt en dankzij een update heeft Cole zijn kort haar terug. Hier en daar heb ik enkele glitches gehad en in enkele User Generated Content missies liep mijn PS3 volledig vast. Maar over het algemeen was het een aangename ervaring.

Qua geluid hebben ze toch enkele steken laten vallen. Op verschillende momenten ontbraken er enkele geluidseffecten. Explosies en de elektrische aanvallen maakten weinig indruk. De enige verbetering die ik opgemerkt heb, was de nieuwe stem van Cole. Persoonlijk vond ik die beter passen dan zijn eerste stem.Conclusie


inFAMOUS 2 is een mooi besluit op het avontuur van Cole McGrath. Als de eerste je gesmaakt heeft, dan gaat deze dat ook doen. Het is wel aan te raden om eerst deel 1 te spelen. Ik raad je aan om eerst inFAMOUS 1 uit te spelen met goede krachten en dan verder te gaan in inFAMOUS 2 met je goede krachten. En daarna speel je beide games nog een keer met kwaadaardige krachten.

Pluspunten


  • Goed verhaal
  • Nieuwe krachten zijn een leuke toevoeging
  • Meer interactie met andere personages
  • Verbeterde gameplay


Minpunten


  • Het einde viel wat tegen
  • Verschil in moeilijkheidsgraad is miniem
  • User Generated Content was overbodig
Reviewer: xXiNiXx

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
9/10
Grafisch
8/10
Geluid
6/10
Duur
8.5/10

inFAMOUS 2

Release
wo 08 jun, 2011
Genre
Actie / Avontuur
Platform
ps3
Uitgever
Sony Computer Entertainment
Ontwikkelaar
Sucker Punch

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
9/10
Grafisch
8/10
Geluid
6/10
Duur
8.5/10

inFAMOUS 2 kopen?