Twin Mirror

Twin Mirror is een waar psychologisch drama. Een spannend verhaal van mysterie en samenzwering. Wil jij weten wat we van deze detective game vonden? Lees het hier!

 

De geteste versie is de PS4 versie op PS5.

Verhaal


Je kruipt in de huid Sam Highs, een journalist die terugkeert naar zijn geboortestad Basewood voor de begrafenis van zijn ex-bff genaamd Nick. Sam wordt niet met open armen ontvangen, zijn vertrek uit Basewood had echter een goede reden. Jaren voordien schreef hij een artikel over de dubieuze gang van zaken in de lokale mijn, wat zorgde voor de sluiting en heel wat economische gevolgen voor de bewoners van Basewood. Na wat ongemakkelijke herenigingen en gesprekken met oude kennissen begin je de indruk te krijgen dat je vriend geen natuurlijke dood is gestorven. Hier komen je journalistieke vaardigheden goed van pas en begint de 'rabbit trail' naar wat er echt gebeurd is. Gaandeweg kan je rekenen op het stemmetje in je hoofd dat je de hele rit zal bekritiseren in je zoektocht naar de waarheid. Voor te weten wat er echt gebeurd is met Nick en wie de dader is, daarvoor zal je het spel moeten spelen.

Gameplay


Twin mirror is een detectivespel waar je de juiste vragen moet stellen, hints en aanwijzingen moet oplossen en gedetailleerd bekijken. Deze gameplay is natuurlijk niet nieuw: L.A Noir, Life Is strange, etc zijn hem allemaal al voorgegaan. Iets wat deze games allemaal gemeen hebben met elkaar is dat de langzame gameplay het spel soms te passief maakt. Je wandelt tegen een slakkengang de kamer rond en klikt alles aan wat oplicht tot je personage zijn eigen conclusie maakt. Je moet ook tijdens elk gesprek keuzes maken die een invloed hebben op het verdere verloop hebben op het spel, maar na het herladen van een checkpoint en andere optie te kiezen was er geen drastisch verschil in de uitkomst en blijft het spel vrij lineair.

 

Mind Palace


Het concept van een mind palace/detective mode is niet onbekend - zoals in Sherlock Holmes of Batman. Je maakt een reconstructie met de hulp van je zesde zintuig om uit te pluizen wat er daadwerkelijk gebeurd is. De eerste keren is dit een boeiende ervaring, echter wordt als snel duidelijk dat het niet zo diep gaat als je initieel had gedacht. Door willekeurige dingen aan te klikken los je het meestal ook op.

   

Graphics & Sound


Grafisch ziet alles er ok uit. De gezichten van personages zien er goed uit (tot ze praten), de stad en de natuur zijn mooi uitgewerkt maar helaas geen wauw gevoel. Ik heb dit spel gespeeld op de PS5 console met boost mode maar ook hier ervoer ik lagere framerate. Het geluid is niet al te best , zoals in een oude Japanse gedubde films bewegen de lippen maar komt het geluid niet overeen, iets wat je toch wel uit de ervaring neemt.

Conclusie


Tiwn Mirror heeft mij helaas niet kunnen bekoren, op papier ziet alles er top uit maar de uitvoering is een misser. De passieve gameplay en een verhaal dat niet spannend is waren mijn grootste ergernissen. Een pluspunt waren de mind palace stukken, maar ook hier zit je al snel aan je limiet. Twin Mirror zal een bepaald publiek aantrekken die hier zeker wat voldoening in zullen vinden, voor mij wat dit een hit or miss en het werd een helaas een miss.

Pluspunten


  • Mind palace momenten
  • Basewood ontdekken


Minpunten


  • Zwak verhaal
  • Te passieve gameplay
  • Korte duur
Reviewer: Kelthor

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
6/10
Grafisch
7/10
Geluid
6/10
Duur
6/10

Twin Mirror

Release
di 31 dec, 2019
Genre
Thriller
Platform
ps4
Uitgever
Bandai Namco
Ontwikkelaar
Bandai Namco

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
6/10
Grafisch
7/10
Geluid
6/10
Duur
6/10