Pure Pool

Vijftien jaar geleden was er een toffe knaap die voor de eerste keer zijn keu vasthield. Hij raakte bekend met het spelletje pool en deze hobby beoefende hij minstens eenmaal per week. Nu, ettelijke jaren later, heeft deze knaap de keu ingeruild voor een controller. Gaat het poolen hem even goed af, of toch wat minder?

 

Verhaal


Aangezien er geen verhaal is, wordt deze score vervangen door het gemiddelde van de andere vier onderdelen.

Gameplay


De besturing van deze game is eenvoudig en intuïtief. Je gebruikt de rechterknuppel om je richting aan te geven, je linkerknuppel gebruik je enkel om te stoten. Naargelang je de knuppel meer naar achter én voor beweegt, zullen je stoten ook krachtiger zijn. In bijzondere gevallen kan je ook effect aan de bal geven, en dit doe je door rondje ingedrukt te houden.

Bij deze game horen twee Career Modes. De ene career is Eight Ball, de andere Nine Ball. Tijdens deze toernooien zullen er ook enkele varianten te spelen zijn, wat een welkome afwisseling met zich meebrengt. Over het algemeen kan je alle speltypes onderverdelen in twee groepen: diegene waar je alleen speelt, en diegene waar je een tegenstander voor nodig hebt.

Two Player Games


Hieronder een korte opsomming van wat je kan verwachten.
 • Eight Ball: De gewone pool zoals we die kennen. De ene speler tracht de 'volle' ballen te potten, de andere de 'halve'. Wanneer één van deze ze allemaal én de zwarte bal gepot heeft, wint deze het spelletje.
 • Nine Ball: Negen ballen worden op volgorde gepot. Wie de negende pot, wint.
 • Killer: Elke speler heeft drie levens. Er wordt om beurten getracht een bal te potten, wanneer een speler hier niet in slaagt, verliest hij een leven. Degene die het eerste nul levens heeft, verliest het spel. Je kan echter wel een leven verdienen door meerdere ballen ineens, of de zwarte bal, te potten.
 • Accumulator: De ballen moeten in een specifieke volgorde gepot worden. Als de speler hierin slaagt krijgt hij het aantal punten van de waarde van de bal. Degene met de hoogste score wint.


One Player Games


Hieronder een korte opsomming van wat je kan verwachten.
 • Perfect Potter: Zoveel mogelijk ballen na elkaar potten.
 • Speed Pot: Op een bepaalde tijd een bepaald aantal ballen potten.
 • Checkpoint: Op een bepaalde tijd een bepaald aantal ballen potten, elke bal die gepot wordt, levert een aantal extra seconden op.
 • Royal Rumble: Nog een variant op Speed Pot, echter komen er nu, na bepaalde tijden extra ballen op de tafel.


 

Multiplayer


Je kan natuurlijk steeds online een potje spelen tegen één van je vrienden, of tegen iemand anders die toevallig dan online is. Je kan echter ook het DNA van een speler downloaden. Grofweg betekent dit, dat de speelwijze van iedereen wordt bijgehouden en geïnterpreteerd door de software. Je kan deze data dan downloaden zodat het lijkt alsof je tegen deze persoon speelt.

Je kan ook met iemand van je vrienden samen op de sofa genieten van een potje pool, echter is het wel wat ergerlijk dat 'Speler 2' niet kan inloggen op zijn gewoon playstationaccount. Met gevolg dat hij geen voortgang maakt, en geen trofeeën vrijspeelt. Dit is toch een gemiste kans.

To hard or to easy?


Het moet gezegd worden, dat wanneer je speelt op een gemakkelijk niveau, dit eigenlijk al zeer moeilijk kan uitdraaien. Het is tijdens mijn spelletjes meermaals voorgevallen dat ik slechts één of twee keer aan de beurt kwam, en één keer zelfs totaal niet. En dit terwijl het spelniveau op 'Amateur' stond. Dan stel ik me toch wel vragen wat 'Pro', 'Master' of 'Grandmaster' zijn. Akkoord, de game moet niet simpel zijn, maar het is niet realistisch als je op de gemakkelijkste stand zelfs niet aan de beurt komt.

 

 

Graphics & Sound


Grafisch gezien is er weinig op aan te merken. De game bestaat uit slechts uit een tafel, keu en wat ballen, dus kan je hier de bal moeilijk mis euh, stoten. Er had misschien wat meer volk op de achtergrond gemogen, want als er steeds zo weinig volk in de bar zit, zal hij waarschijnlijk wel failliet gaan.

Het geluid van de ballen, is net zoals de graphics best OK. Wat echter wel jammer is, is dat je al snel door de weinige achtergronddeuntjes zit. Deze deuntjes passen echter wel goed in het concept en dragen toe aan de sfeer, maar er had gerust een optie bij mogen zitten om zelf muziek te kunnen downloaden, of om muziek te importeren op een andere manier. Als je de game al wat gespeeld hebt, zal je snel denken: "Alweer dit liedje?"

Conclusie - Voor mensen die graag eens een potje pool spelen


Deze game is verkrijgbaar voor een licht prijsje in de Store, en het kan wel meerdere mensen bekoren. Als je alleen nog maar de Career Modes doorploegt ben je al ettelijke uren bezig. Ook is het leuk om af en toe een potje op te starten, alleen, of met vrienden. De game op zich speelt lekker verslavend. Vooral als je je in een toernooitje bevindt met die schijnbaar onoverwinnelijke tegenstander. Voor wie is deze game? Zeker voor al wie graag eens poolt, of voor mensen die op zoek zijn naar een ontspannende game.

Pluspunten


 • Verslavend
 • Goedkoop
 • Vele modi


Minpunten


 • Onrealistische moeilijkheidsgraad
 • Speler 2 kan niet inloggen
 • Steeds dezelfde deuntjes


Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
7.8/10
Gameplay
8/10
Grafisch
8/10
Geluid
6/10
Duur
9/10

Pure Pool

Release
wo 30 jul, 2014
Genre
Sport
Platform
ps4
Uitgever
Ripstone Games
Ontwikkelaar
VooFoo Studios

Score

Verhaal
7.8/10
Gameplay
8/10
Grafisch
8/10
Geluid
6/10
Duur
9/10