PAW Patrol: Mighty Pups Save Adventure Bay

PAW Patrol is na twee jaar afwezigheid terug. Zijn onze pups intussen echte rashonden geworden?

 

De geteste versie is de PS4 PRO versie.

Verhaal


De pups vinden tijdens een missie een mysterieuze meteoriet. Je zou denken dat dit een gewone ruimtesteen is, maar niets is minder waar. De meteoriet bezorgt de pups heuse superkrachten! Voor Paw Patrol is niets te dol!

Veel verhaal is er eigenlijk niet aan, en dat ontplooit zich net zoals in de vorige game met behulp van verschillende kleine missies.

Gameplay


Hoe moet een volwassene een spel beoordelen waarvan de doelgroep 3+ is? Die geven we gewoon aan onze vierjarige reviewer en we laten hem/haar ermee aan de slag.

Het spel is, net zoals de vorige, opgebouwd uit verschillende hoofdmissies. De grote verschillen zijn vooral dat je de missie per twee aanvat en dat de ontwikkelaars 2D hebben ingeruild voor een derdepersoonsperspectief. Op zich blijft de rest grotendeels hetzelfde: tijdens de missies kan je koekjes en pootafdrukken verzamelen, en moeten de pups, om door het level te raken, af en toe interageren met sommige objecten. Marshall moet bijvoorbeeld de bloemen water geven, Rubble maakt rotsblokken stuk en ga zo maar door.

   

Naast de hoofdmissies zijn er nu ook minigames aanwezig. Vanuit het hoofdmenu kan je deze gemakkelijk starten. Deze zijn van de aard 'spring zoveel mogelijk over een springtouw' en dergelijke meer. Bij de meeste van de spelletjes moet je gewoon op een goed getimed moment op één van de actieknoppen duwen.

Het spel is eigenlijk ook zo opgebouwd dat je dit met twee speelt. Er zijn namelijk meestal twee pups aanwezig, en het is ook gewoon leuker om je kleuter zo doorheen de levels te loodsen. Als volwassene ga je natuurlijk deze game niet aankopen.

   

Graphics & Sound


In vergelijking met de voorgaande editie lijkt het wel alsof men op grafische kwaliteit een stapje terug heeft genomen. Strakke contours en details lijken wel afwezig, en de levels zijn vrij inspiratieloos. Het geluid daarentegen is wat beter en komt authentiek over.

Conclusie


Dat volwassenen in een boogje rond deze game wandelen is evident. Maar is dit dan een goede game voor een driejarige? Daar moeten we gewoon 'ja' op antwoorden. De kleine fans van de pups kunnen een hoop plezier met deze game beleven, eventueel zelfs met de hulp van volwassenen, gezien de 'twee spelers'-functie. Jammer genoeg is er geen samenhangend verhaal en kan je alle hoofdmissies uitspelen op een twee à drie uur.

Pluspunten


  • Goed voor de doelgroep


Minpunten


  • Zeer kort, je hebt het snel gezien
  • Grafisch een stapje terug
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
8/10
Grafisch
6/10
Geluid
7.5/10
Duur
5/10

PAW Patrol: Mighty Pups Save Adventure Bay

Release
vr 06 nov, 2020
Genre
Avontuur
Platform
ps4
Uitgever
Bandai Namco
Ontwikkelaar
Outright Games

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
8/10
Grafisch
6/10
Geluid
7.5/10
Duur
5/10