Ghostrunner

Fan van mysterieuze games die vanaf de eerste minuut aartsmoeilijk blijken te zijn? Nee, we hebben het hier niet over een nieuwe Dark Souls, maar Ghostrunner. Een titel die veelbelovende graphics combineert met gameplay die we kennen uit Mirror’s Edge.

 

De geteste versie is de PS4 Pro-versie.

Verhaal


De intro tot Ghostrunner is kort, extreem kort zelfs. Na het introfilmpje mag je meteen aan de bak, maar de vraag blijft lang waarom en hoe. Na wat opzoekwerk en veel geduld leren we dat jij als Ghostrunner al even buiten strijd bent geweest na een aanvaring met Mara, een zogenaamde Keymaster die heerst over alles en iedereen. Haar tirannie heeft voor verdeling en onrust gezorgd, waardoor er maar weinig hoop meer rest voor de overgebleven mensheid. Gelukkig weet je, onder hoede gebracht door Architect, terug recht te krabbelen en dankzij aanpassingen aan je lichaam (hallo robotarm) er sterker dan ooit voor te staan. Gewapend met gevechtsskills, een katana en extreme lenigheid ben je vastberaden een einde te brengen aan Mara en alles wat ze wist te verzieken. Of schuilt er misschien toch meer achter dit alles?

Gameplay


Het verhaal van Ghostrunner kan slechts volledig worden ontdekt als je de gameplay volledig onder de knie krijgt. Dat zal echter met vallen en opstaan gebeuren, letterlijk. Gewapend met een katana en de sprongkracht van een jachtluipaard kan je de muren oplopen en slechteriken die je in de weg staan met een zwaai van je zwaard vakkundig in stukken hakken. Word je geraakt door ook maar één kogel, sterf je. Spring je naar een verkeerd platform, dan val je onherroepelijk de afgrond in en mag je opnieuw beginnen.De levels van Ghostrunner zijn vaak uitgebreid en vertonen al snel patronen hoe je - het liefst - in één vlotte beweging van punt a naar punt b kan ‘freerunnen’ en gaandeweg vijanden neerleggen. Het doet ons vooral denken aan Mirror’s Edge, maar dan gemengd met de moeilijkheidsgraad van die uit gelijk welke Souls-like game. Elk foutje wordt afgestraft en elk level wordt moeilijker. Vanaf de eerste missie hadden we maar liefst 72 pogingen nodig om heelhuids het einde te bereiken. En dan moesten de lichaamupgrades nog komen, waarbij  je een onder andere een grappling hook krijgt en zelfs focus kan gebruiken om de tijd even stil te zetten om meerdere vijanden tegelijk uit te schakelen.

Graphics & Sound


Ghostrunner ziet er flitsend uit en combineert fast-paced gameplay met oogverblindende graphics. De levels zelf stralen alomtegenwoordig cyberpunk uit, waarbij de narrator voor de nodige achtergrondinfo weet te zorgen. Een interessante sci-fi aanpak die weet te charmeren.Conclusie


Of Ghostrunner je zal weten te intrigeren of niet weet je na een vijftal minuten spelen. De extreem hoge moeilijkheidsgraad zal meer dan de helft van de spelers terecht afschrikken en het verhaal zal zeker meer dan een kwart niet weten te boeien. De gameplay is echter goed uitgewerkt en zal je kunnen als gamer enorm op de proef stellen. Alleen voor wie het aandurft.

Pluspunten


  • Gameplay
  • Setting
  • Test je kunnen tot in het extreme


Minpunten


  • Verhaal
  • Extreem moeilijk
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
8/10
Grafisch
8/10
Geluid
7/10
Duur
7/10

Ghostrunner

Release
wo 16 dec, 2020
Genre
Actie
Platform
ps4
Uitgever
505 Games
Ontwikkelaar
3D Realms

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
8/10
Grafisch
8/10
Geluid
7/10
Duur
7/10