Pacer

Op de allereerste PlayStation-console werd het racing game genre niet alleen vertegenwoordigd door toppers als Gran Turismo en Riiiiiiidge Racer, maar ook dat van de futuristische voertuigen: WipEout. De franchise moet al even door fans worden gemist, maar daar brengt spirituele opvolger Pacer eindelijk verandering in.

 

De geteste versie is de PS4 Pro-versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


De intro gaf het al prijs, maar geloof ons oprecht als we zeggen dat alles wat Pacer uitstraalt ons nostalgisch doet terugdenken aan de WipEout-games. Toch probeert Pacer zich van de oude gekende franchise te onderscheiden. Zo laat het ons in een uitgebreide tutorial kennismaken met de verschillende soorten voertuigen (mogen dit soort ‘hover’ straaljagers wel zo worden genoemd?) en mogelijkheden die ze met zich meebrengen. Voor elk wat wils zo te zien, vermits je via de garage voldoende keuze krijgt om in te stellen welk type racer jij bent. Opteer je voor snelheid of liever voor betere wendbaarheid in de bochten; jij kiest aan de hand van enkele onderdelen hoe je je voertuig uitbouwt en beslist daarmee ineens ook je eigen rijstijl.

Pacer gaat nog wat verder dan dat en combineert snelle races en vakkundig bochtenwerk met het kunnen (niet moeten) uitschakelen van je tegenstanders. Wil je het defensief aanpakken en een sterker schild installeren of ga je toch voor de torpedo’s die - eenmaal vastgepind op je tegenstander - ultieme schade aanrichten; je stelt het zelf allemaal in. Akkoord, er zijn zodanig veel mogelijke opties en heel weinig tekstuele uitleg waardoor je al snel het bos door de bomen niet meer zal zien, maar gelukkig is het racen zelf minder ingewikkeld dan de instellingen die voorafgaan.Een volwaardige AAA-titel moet je, als je Pacer in huis haalt, niet verwachten gezien daar het aantal modi net iets te schaars voor blijkt te zijn. In een carrièremodus kan je een team vervoegen en jezelf race na race bewijzen om zo zelfs andere teams te gaan vervoegen en telkens een stapje hogerop te zetten. De verschillende racetypes en parcours zijn goed bedacht, maar niet vernieuwend. Pacer voelt dan ook, los van de vele aanpassingsmogelijkheden, vooral als een knipoog naar lang vervlogen tijden aan waarbij een solide basis voor de nodige uurtjes speelplezier weet te zorgen zonder meer.

Graphics & Sound


Irritante commentaar kunnen we bij veel games missen als de pest, maar bij Pacer missen we vooral alle commentaar op zich. Zo had een ingesproken tutorial best welkom geweest of kon een commentator bij de races voor de nodige vernieuwing gezorgd hebben. Op grafisch vlak kan er niet worden geklaagd, daar ziet Pacer er tot in de puntjes verzorgd uit.Conclusie


Pacer doet uiteindelijk wat we op voorhand hadden voorspeld; het brengt het nostalgische gevoel dat we bij de WipEout-franchise hadden volledig terug naar boven. Verder doet het helaas iets te weinig qua impactvolle vernieuwingen, waardoor we op het einde van de rit op onze honger zijn blijven zitten.

Pluspunten


  • WipEout pur sang
  • Lekker nostalgisch
  • Hoge fps en vlotte gameplay


Minpunten


  • Weinig vernieuwends
  • Een teveel aan foefjes en te weinig info
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
7/10

Pacer

Release
do 17 sep, 2020
Genre
Race
Platform
ps4
Uitgever
R8 Games
Ontwikkelaar
R8 Games

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
7/10