Watch Dogs Legion

Na Watch Dogs 1 en 2 krijgen we Legion voorgeschoteld. Lees hier onze avonturen in het futuristische Londen!

 

De geteste versie is de PS4 PRO versie.

Verhaal


Agent Dalton van DedSec, een hacktivistorganisatie, breekt in in het Brits parlement. Niet zozeer om de regering een loer te draaien, maar om te voorkomen dat een andere organisatie dit doet. Hij ontdekt dat niet alleen het parlement vol met bommen zit, maar ook een heleboel andere Londense trekpleisters. Dalton slaagt er niet in om alles tot een goed einde te brengen en legt hier zelf het loodje bij neer. Ondertussen wordt ook het hoofdkwartier van DedSec onder vuur genomen, met alle gevolgen van dien. Er is niemand om het tegendeel te bewijzen, zodus wordt DedSec als schuldige veroordeeld voor de bomaanslagen. Dit heeft als gevolg dat een private onderneming, Albion, uit de grond gestampt wordt met slechts één doel: Law and Order, with any means necessary ...Gelukkig overleeft Sabine, één van de kopstukken van DedSec, en zij is van plan om de groepering weer uit de grond te stampen, beginnende met jou! Jij, en je team, zullen een cruciaal onderdeel zijn in het neerhalen van die vreemde terrorist: Zero Day!

Gameplay


In deze open-wereld-game is er wat meer te doen dan enkel de verplichte hoofdmissies, waarbij je het relaas van Albion uit de doeken doet. Londen is gesplitst in verschillende regio's. Ben je in staat om propaganda te verwijderen, de correcte mensen te helpen, of net neer te halen of dergelijke meer, dan zal die regio in opstand komen, wat uiteraard het doel is van het spel.

Met deze opstand komen verschillende bonussen: nieuwe teamleden, geld of tech-punten die je kan spenderen!

Breid je team uit!


In Watch Dogs Legion ben je niet slechts één protagonist, maar velen. Je rekruteert verschillende mensen, elk met hun achtergrond, vaardigheden, en eventuele zwaktes. Je kan al snel het profiel van de Londenaar op je scherm tonen. De ene is een verpleger die eigenlijk niet veel kan, maar wel vlot toegang biedt tot ziekenhuizen, de andere is een stevige bouwwerker, maar heeft een gokverslaving waardoor je geld kan verliezen, en ga zo nog maar even door. Ubisoft maakt er zich sterk in dat de miljoenenstad quasi evenveel profielen heeft.

Eens je iemand hebt geselecteerd moet je hem/haar ten eerste contacteren, en ten tweede enkele 'klusjes' verrichten. Nadien telefoneert die je om te zeggen dat hij aansluit bij je team. Vanaf dat ogenblik kan je de huidige agent wisselen voor de nieuwe. Soms gebeurt dit ook spontaan: wanneer je merkt dat een agent van Albion iemand hardhandig aanpakt, en je besluit om die te helpen, kan die uit eigen beweging - soms tegen wil en dank - in je team terechtkomen. Elk van de agenten heeft wel de basiseigenschappen: zo krijgen ze allemaal snel een basiscursus hacken waardoor je veiligheidscamera's en dergelijke kan hacken. Let wel, lukt het niet om de missie te voltooien, dan kan de rekruut een aversie krijgen voor DedSec, waardoor je weer wat meer moeite zal moeten doen om hem/haar in te lijven.

   

Breid je vaardigheden uit!


Die 'en dergelijke' ontgrendel je door tech-punten te behalen. Die krijg je door bepaalde missies te voltooien, of die kan je soms vinden in bepaalde - meestal beveiligde - gebieden. Die punten spendeer je dan aan het verkrijgen van nieuwe vaardigheden of het uitdiepen ervan. Zo kan je bijvoorbeeld in eerste instantie een jachtdrone tijdelijk uitschakelen, later kan je die dan zelf besturen of andere laten aanvallen.

Breid je kleerkast uit!


Vele teamleden hebben vele kleding nodig, en die koop je met het geld dat je vindt in Londen, of krijgt met speciale missies. Veel meer dan een esthetisch aspect van het spel biedt dit eigenlijk niet.

Kies wat je doet!


Typisch voor open-wereld-spellen is de keuze om te doen en te laten wat je wil. Je kan hoofdmissies aanvatten, geld verdienen door bijvoorbeeld pakjes te bezorgen, je team uitbreiden, volop tech-punten zoeken om je vaardigheden uit te breiden, en dergelijke meer. Je verplaatsten in Londen doe je simpelweg door een voertuig te stelen. Let wel op dat de instanties dat niet in de gaten hebben, want een achtervolging is nooit ver weg. Het is dan aan jou om deze af te schudden met alles wat je voorhanden hebt.

   
 

Dit geldt ook voor de missies die je kan ondernemen. Je kan camera's hacken en op die manier vallen opzetten, wachters lokken, drones hacken, en zelfs gebruik maken van een spiderbot die je je vuile werk kan laten doen, terwijl jij je op veilige afstand van het geweld bevindt. Ik geef toe dat ik waarschijnlijk sommige missies sneller kon voltooien door gewoon 'guns blazing' binnen te vallen, maar dit strookt niet met de 'hacksfeer' die de game ademt. En het is ook zoveel leuker om alles geniepig te doen!

Online?


Er werd aangekondigd dat er een onlinegedeelte komt, dit met een gratis update in december.

Graphics & Sound


Op audiovisueel vlak kunnen we zeer weinig opmerken. De omgevingen zijn gedetailleerd, de voicecast is super. Een puntje van kritiek is misschien wel het soms iets té sappige Londens accent van één van je teamleden, waardoor deze nogal karikaturaal overkomen. Tijdens onze speelsessies zijn we ook maar één glitch tegengekomen, en daar draaien we ons hand niet voor om.

Conclusie


Watch Dogs Legion is een welkome verademing in het gamelandschap. In dit mooi afgewerkte Londen ga en sta je waar je wil en doe je wat jij wil, op de manier die je wil!

Pluspunten


  • Gameplay is zeer goed
  • Grote keuzevrijheid


Minpunten


  • Soms iets te sappig accent
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
9/10
Grafisch
9/10
Geluid
9/10
Duur
9.5/10

Watch Dogs Legion

Release
do 29 okt, 2020
Genre
Actie / Avontuur
Platform
ps4
Uitgever
Ubisoft
Ontwikkelaar
Ubisoft

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
9/10
Grafisch
9/10
Geluid
9/10
Duur
9.5/10