Monster Truck Championship

Monster Trucks komen we niet vaak tegen op de Playstation 4. Reden te meer om eens te kijken hoe deze kolossen op wielen het doen.

 

De geteste versie is de PS4 versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


Na het opstarten van Monster Truck Championship kregen wij de mogelijkheid om een kleine training te volgen. Zo leerden wij alle trucs die je met je truck kan uitvoeren. Een belangrijk punt ten opzichte van reguliere racegames is dat je met je Monster Truck ook, met de rechter joystick, je achterwielen kan sturen. Op deze manier kan je sneller een bocht maken of een truc uitvoeren.

   

Naast de training is er een Career-, Quick play- en Multiplayer modus. De meeste tijd zul je spenderen in de Career modus, maar deze stelt helaas teleur. In totaal zijn er 30 events die je kan rijden, waarbij deze bestaat uit 2 tot maximaal 5 stages. De stages die je kan rijden zijn Race, Drag Races, Freestyle en Destruction. In Quick play heb je daarnaast ook nog de mogelijkheid om een Time-Trial te rijden. In Race en Drag Races is het de bedoeling om als eerste over de finish te komen. In Freestyle probeer je met zoveel mogelijke spectaculaire trucs de overwinning binnen te slepen. In Destruction kan je winnen door elk voorwerp dat je tegenkomt te slopen. Het probleem in de Career modus is dat de stages vrij kort zijn. Zo is een enkele race in Drag Races niet langer dan 30 seconden en zal een stage Freestyle/Destruction niet langer dan een 2,5 minuut duren. Een ander minpunt is toch dat je tijdens de carrière niet het niveau van de AI kan aanpassen. Dit kan alleen maar door je carrière te resetten!

Tijdens je carrière heb je de mogelijkheid om de prestaties van je Monster Truck te upgraden met wat visuele snufjes. Denk hierbij aan andere velgen, een nieuwe uitlaat en de mogelijkheid om zaken op je dak te plaatsen. Je Monster Truck aanpassen doe je door geld te verzamelen door hoog te eindigen in events en door het vervullen van sponsorcontracten. Dat laatste is een geslaagde toevoeging en zorgt, zeker in Freestyle, voor een extra uitdaging.

 
   

Graphics & Sound


Bij Monster Trucks denk je toch al heel gauw aan een stoere brullende motor. Het geluid kwam helaas meer over als een grasmaaier waardoor de beleving toch achterblijft. Grafisch is Monster Truck Championship geen hoogvlieger, maar het niveau is wel acceptabel. Dit is zeker het geval als je een Freestyle of Destruction rijdt.
 

Conclusie


Het racen in Monster Truck Championship viel mij tegen. De stages Freestyle en Destruction zijn misschien simpel, maar wel goed uitgewerkt. Helaas is de Career modus aan de korte kant en is het jammer dat als je het niveau van de AI wilt aanpassen je de volledige carrière opnieuw moet beginnen.

Pluspunten


  • Freestyle en Destruction


Minpunten


  • Korte carrière
  • Niet de mogelijkheid om tussentijds het AI niveau aan te passen
  • Middelmatig geluid
Reviewer: Vinsanity

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
6.5/10
Grafisch
6/10
Geluid
5/10
Duur
6.5/10

Monster Truck Championship

Release
ma 12 okt, 2020
Genre
Sport
Platform
ps4
Uitgever
Nacon
Ontwikkelaar
Teyon

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
6.5/10
Grafisch
6/10
Geluid
5/10
Duur
6.5/10