Ride 4

Milestone heeft een liefde voor de tweewieler en dat bewijzen ze met hun nieuwe game, Ride 4. Wij gingen wij eens uitzoeken hoe ver deze liefde juist reikt.

 

De geteste versie is de PS4 Pro versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


Laat ons meteen duidelijk zijn, Ride 4 is geen game die je zomaar even oppakt. Het racen met een motor vergt een ietwat andere aanpak dan het gebruikelijke racen met autoís. Waar je met autoís vrij laat kan remmen, is dat op de motor meteen funest. Hierbij moet je rekening houden met zaken als de conditie van je motor, en de positie van het lichaam van de rijder.

Met Ride 4 introduceert Milestone weer een aantal nieuwe zaken. Zo is het nu mogelijk om Endurance race te rijden met een maximale tijd van 24 uur per race! Deze races zijn inclusief pit stops en kennen een 'dag nacht'-cyclus. Daarnaast is er een dynamisch weersysteem en heeft men de opzet van de Career modus aangepast. In de Career modus kan je per race punten verdienen. Bij het behalen van een x aantal punten over een x aantal events speel je de extra events, en in sommige gevallen motoren, vrij. Deze events zijn vrij breed van opzet. Zo kan deze bestaan uit het rijden van een race, een time attack over een sector, een time attack over een volle ronden of het inhalen van een x aantal rijders in een vooraf bepaalde tijd.

   

Bij de start van de Career modus moet je een keuze maken of je in de Amerikaanse, Aziatische of Europese League wil beginnen. Nadat je deze league hebt voltooid, kom je in de World League met als doelstelling de World Superbikes League en World Endurance League te halen.

In Ride 4 is het mogelijk om je rijder en motor cosmetisch aan te passen. Tevens bestaat de mogelijkheid om je motor op een aantal technische vlakken aan te passen. Denk hierbij aan een sterke motor, uitlaat en banden.

Qua aanbod hebben we in Ride 4 niets te klagen. In totaal zijn er in de basisgame van 22 fabrikanten 176 motoren aanwezig. Al deze motoren kan je uitproberen op een totaal van 30 tracks. Deze tracks zijn verdeeld over Europa, AziŽ en Amerika. Milestone heeft ook aangekondigd dat er een season pass komt waarmee men uitkomt op een totaal van meer dan 250 motoren en 34 tracks.

   
 

Graphics & Sound


Het geluid van de motoren en andere effecten (zoals wind) zijn goed verzorgd en zorgt voor een goed gevoel van snelheid. De grootste verrassing in dit kader zijn toch de details van de motoren. De motoren zijn tot in detail perfect te noemen. Deze mate van perfectie zien we zelden. Op de animatie van de rijder hebben wij ook niets aan te merken. Het ziet er waarheidsgetrouw uit!

Conclusie


Om de vraag in de intro te beantwoorden, de liefde is enorm. Ride 4 mag zich met trots de Gran Turismo op tweewielen noemen. Niet alleen op basis van de aangeboden content maar zeker op het grafische vlak. Het enige nadeel is dat het rijden op een motor een hoge leercurve kan bieden als je nieuw bent in het genre. Heb je dit onder de knie, dan is Ride 4 een game waarin je je uren kan vermaken.

Pluspunten


  • Gran Turismo op tweewielen
  • Details van de motoren
  • Genoeg content voor uren speelplezier


Minpunten


  • Redelijk hoge leercurve als je nieuw in het genre bent
Reviewer: Vinsanity

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
8.5/10
Grafisch
9/10
Geluid
8.5/10
Duur
10/10

Ride 4

Release
do 08 okt, 2020
Genre
Race
Platform
ps4
Uitgever
Koch Media
Ontwikkelaar
Milestone

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
8.5/10
Grafisch
9/10
Geluid
8.5/10
Duur
10/10