Tennis World Tour 2

Tennis World Tour kon geen game winnen. Wij zochten uit of het vervolg, Tennis World Tour 2, dat wel kan.

 

De geteste versie is de PS4 versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


Tennis World Tour 2 kent de gebruikelijke modi. Zo is er de Tennis School waar je de kleine kneepjes van het tennisvak leert. Daarnaast is het mogelijk om online een wedstrijd of een oefenwedstrijd te spelen, en is er natuurlijk een Career modus. De eerste twee modi dienen geen verdere uitleg omdat dit inmiddels bekend zal zijn.

In de Career modus heb je de keuze om een mannelijke of een vrouwelijke speler aan te maken waarna je in het tenniscircuit gegooid wordt. Het principe is zoals verwacht. Je bent een speler/speelster met lage stats. Tijdens het spelen van de wedstrijden verdien je XP en geld, waarmee je speler en uitrusting kan verbeteren. Daarnaast heb je ook de beschikking over kaarten, die jou een tijdelijk voordeel geven ten opzichte van je tegenstander. In de praktijk ervaar je nagenoeg geen voordeel, waardoor deze kaarten al snel links blijven liggen.

   
   

Tennis World Tour 2 stelt bij het begin van de Career modus het geduld van de speler aardig op de proef. Vanwege jouw lage stats sla je de meeste ballen uit het veld wat behoorlijk frustrerend is. Naarmate je stats verbeteren en je meer feeling met de slagen krijgt, zakt de frustratie en komt er best een aardige game tevoorschijn.  

Graphics & Sound


De bewegingen van de speler in Tennis World Tour 2 lopen soepel en komen vrij correct over met de realiteit. De stadions waar je in speelt zijn ook van een aardig niveau. Helaas geldt dit niet voor het uiterlijk van de spelers en zaken rondom het veld. Spelers zijn qua uiterlijk aardig te herkennen maar zien er wat opgeblazen uit. en de verhouding tussen hoofd en lichaam lijkt niet helemaal te kloppen. Waar de spelers zich soepel over het veld bewegen, zo statisch en houterig zien de scheidsrechters, lijnrechters en publiek eruit. Op gebied van geluid is deze game acceptabel te noemen. Dit komt overeen met de acties die op het veld plaatsvinden. Een grappig detail is dat je kan instellen hoe vaak je speler kreunt tijdens de wedstrijden.

Waar we vorig jaar de verschrikkelijke commentaar hadden van John McEnroe (deze liep niet synchroon met de acties op het veld), is in Tennis World Tour 2 geen commentaar aanwezig. Dit maakt de wedstrijden wel saaier.

 

Conclusie


Tennis World Tour kreeg destijds een 20/100 als cijfer. We zijn verheugd om te zien dat het niveau van Tennis World Tour 2 omhoog is gegaan ten opzichte van het eerste deel. Men heeft nog een lange weg te gaan maar als men deze weg doorzet, kan het uiteindelijk wel een leuke titel gaan opleveren.

Pluspunten


  • Geen commentaar van John McEnroe
  • Bewegingen van de speler


Minpunten


  • Verhouding tussen lichaam en hoofd niet altijd correct
  • Spelers zien er opgeblazen uit
  • Frustratie in het begin van Career modus
  • Kaartensysteem heeft geen toegevoegde waarde
Reviewer: Vinsanity

Score

Verhaal
5.6/10
Gameplay
6/10
Grafisch
5/10
Geluid
6/10
Duur
5.5/10

Tennis World Tour 2

Release
zo 06 sep, 2020
Genre
Sport
Platform
ps4
Uitgever
Nacon
Ontwikkelaar
Big Ant Studios

Score

Verhaal
5.6/10
Gameplay
6/10
Grafisch
5/10
Geluid
6/10
Duur
5.5/10