NBA 2K21

Vanwege Covid-19 verschijnt NBA 2K21 terwijl het huidige NBA-seizoen nog loopt. Speciaal hiervoor creŽerden wij onze eigen bubbel om met NBA 2K21 aan de slag te gaan.

 

De geteste versie is de PS4 Pro versie.

Verhaal


Mag ik je voorstellen aan Junior. Hij is de zoon van Duke, een lokaal basketbaltalent die het niet heeft kunnen schoppen tot de NBA. Was? Junior heeft het talent van zijn vader en Duke aarzelt dan ook niet om als zijn kennis om te zetten in flinke trainingen voor zijn zoon. Helaas overlijdt Duke, en uit hartzeer stopt Junior met basketballen en stort hij zich op American Football.

Uiteindelijk laat Junior zich overhalen om het American Football de rug toe te keren en het basketbal terug te omarmen. Op zijn high school Newark East Eagles herkent men het rauwe talent van Junior en proberen ze hem te sturen. Tijdens zijn periode bij de Ealges maak je kennis met Archie Baldwin, een vriend van Duke. Hij wil Junior maar al te graag begeleiden naar de NBA.

   

Het talent van Junior blijft niet onopgemerkt bij de collegeteams. In mijn speelsessie maakte Junior de overstap naar de Syracuse Orange. Als snel merkt Junior dat het spelen bij een collegeteam andere verantwoordelijkheden met zich meebrengt dan het spelen bij de Eagles. Zowel op het veld, als daarbuiten. Want buiten het veld begint zich een tweestrijd te ontwikkelen. Harper Dell, een grote sportmakelaar, biedt zich ook aan om jou te vertegenwoordigen. Junior komt voor de morele keuze te staan, blijf je bij Archie of laat je hem in de steek door voor het grote geld te kiezen. Whatís your story?

Gameplay


NBA 2K21 kent alle bekende modi zoals zijn voorganger NBA 2K20. Wat opvalt is dat de modi MyGyM en MyLeague ten opzichte van NBA 2K20 ongewijzigd zijn gebleven. MyTeam is dit jaar onder andere uitgebreid met Exchange en Seasons. Via Exchange is het nu mogelijk om x aantal kaarten in te wisselen voor nieuwe, betere kaarten. Voor Seasons komt het erop neer dat je een agenda hebt en challenges (variŽrend van dagelijkse tot lifetime). Met het behalen van deze challenges verdien je XP waarmee je nieuwe spelers en attributen vrijspeelt. Een aantal challenges zijn onder ander team- of speler-gebonden. Hier lopen we dus weer tegen het jaarlijkse probleem aan. Voor Nederland is er geen Auction House aanwezig. Als je wel de beschikking hebt over de Auction house, dan kan je spelers van andere gamers kopen voor het ingame geld genaamd MT. Nu is het natuurlijk zo dat als er een bepaalde spelers challenge is, dit tijdelijk de prijs opdrijft in de Auction House. Mocht je geen toegang hebben tot de Auction House of niet genoeg MT hebben, dan is er een optie gebruik te maken van microtransacties.

   
 

Bedenk wel dat het overgaan tot microtransacties in MyTeam geen garantie is op succes aangezien je pakketjes koopt met willekeurige spelers in plaats van 1 specifieke speler. De aanwezigheid van de microtransacties heb ik vorig jaar al aangegeven. Aangezien deze nog steeds nadrukkelijk aanwezig zijn, zal het invloed zijn op het cijfer met betrekking tot de gameplay.

The Neighborhood heeft ook een metamorfose ondergaan. In plaats van midden in de stad, vinden de MyPark wedstrijden nu plaats aan het strand. Een geweldige setting, en mocht je er toch zijn, bezoek dan ook de muurschildering van Kobe Bryant.

NBA 2K21 laat maar weer eens zien dat de NBA uit meer dan 30 speelbare teams bestaat. Ook dit jaar zijn de ploegen uit de WNBA vertegenwoordigd. Zijn er voor alle 30 NBA-teams een All-Time team en zijn de historische ploegen verder uitgebreid met onder andere de 2018-2019 Toronto Rapers en USA 2012 en USA 2016.

Bij de start van NBA 2K21 is er een aanpassing geweest in het schieten van de bal. Deze nieuwe techniek, genaamd Pro Stick Aiming, moest ervoor zorgen dat het schieten nog realistischer werd. Helaas bleek deze techniek in de praktijk niet gemakkelijk onder de knie te krijgen waardoor spelers toch kozen voor de makkelijke scores. Men heeft naar de kritiek vanuit de community geluisterd en de speler heeft nu de keuze om de oude vertrouwde techniek uit NBA 2K20 te gebruiken of de nieuwe Pro Stick Aiming.

 
   

Graphics & Sound


Op gebied van grafisch en geluidsaspect heeft de NBA 2K reeks de lat voor sportgames al hoog gelegd. Met NBA 2K21 legt men deze lat weer een stuk hoger. De scenes in de Story mode, de gelaatsuitdrukkingen en bewegingen van de spelers zijn van hoog niveau. Waar we voor de rest niets op aan te merken hebben.

Ook qua geluidsaspect scoort NBA 2K21 hoog. Zo is er ook dit jaar weer een geweldige soundtrack aanwezig. Deze soundtrack is ook te beluisteren via Spotify (NBA 2K21 Soundtrack). Mocht je deze gaan beluisteren dan raad ik aan om te beginnen met het nummer Kobe van Dame D.O.L.L.A. (Damian Lillard van de Portland Trail Blazers en NBA 2K21 cover athlete) maar dat even terzijde.

Terug naar het geluid in de game zelf. Wat opvalt is dat de sfeer van high school-, college- en NBA-games geweldig wordt neergezet. De schoolbands tijdens de high school- en college-games zetten op het juiste moment de juiste liederen in. Een ander sfeerbepalend punt in sportgames is decommentaar. Net als in de NBA-games zijn ook de high school- en college-games voorzien van play-to-play commentaar. Dat is opnieuw puik verzorgd waardoor je helemaal in de game wordt gezogen.

Conclusie


Uw reviewer van dienst heeft zelf de nodige jaren als speler, op een uitermate respectabel niveau, op het Ďhardwoodí gestaan en duizenden wedstrijden vanaf begin jaren í90 gezien. De sfeer in NBA 2K21 wordt uitstekend neergezet. Voor het audiovisuele vlak hoef je de game dus niet te laten liggen. Dit geldt ook voor de aantal modi en speelbare teams die in NBA 2K21 zitten. De enige vraag die jij jezelf moet stellen is ben je bereid om de grind en/of microtransacties aan te gaan. Zo ja, dan moet je NBA 2K21 gewoon in huis halen. NBA 2K21 zet de kwaliteit van zijn voorgangers voort en 2K heeft met dit deel weer een waardige NBA-game afgeleverd. NBA 2K21 is DE sportgame op current-gen!

Pluspunten


  • Audio en visueel zeer sterk
  • Nog meer speelbare teams
  • Pro Stick Aiming
  • Nieuwe MyPark setting
  • Uitbreiding MyTeam met seasons


Minpunten


  • Microtransacties
  • Geen Auction House in Nederland
Reviewer: Vinsanity

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
7.5/10
Grafisch
9/10
Geluid
9/10
Duur
10/10

NBA 2K21

Release
za 12 jun, 2021
Genre
Sport
Platform
ps4
Uitgever
2K Sports
Ontwikkelaar
2K Sports

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
7.5/10
Grafisch
9/10
Geluid
9/10
Duur
10/10