Gigantosaurus: The Game

Gigantosaurus: The Game is een tijdje geleden beschikbaar gekomen voor de kleinsten onder ons. Hoe verliep onze reviewsessie?

 

De geteste versie is de PS4 versie.

Verhaal


Het gaat niet goed in dinoland! De gigantosaurus, de grootste aller dino's is door één of andere reden op hol geslagen. De vier dinovrienden Rocky, Mazu, Tony en Bill onderzoeken de kwestie en gaan op pad voor hun grootste avontuur!

Het verhaal is, zoals je kan verwachten van een kinderspel, zeer dunnetjes. Gelukkig quoteren wij dan ook alsof we een jonger kind zijn, en gaan we geen punten geven op 'volwassen'-niveau.

Gameplay


De game zal je grotendeels in het third person view spelen. Veelal omvatten de simpele missies hetzelfde stramien. Ga van hier naar daar en vervul je fetish omtrent het verzamelen van eieren en nootjes, die je moet afpakken van bijen, of die je moet vinden op moeilijk gelegen locaties. Gelukkig is er in deze platformer afwisseling in omgeving, en zijn er her en der iets leukere races te doen.

   

Waar deze game zijn punten haalt is het multiplayer-aspect. Je kan maar liefst met z'n vieren tegelijk aan de slag. Handig om je hele kroost bezig te houden, maar misschien iets te duur om vier controllers aan te kopen. Dit is dan wel een handige manier om je kind te helpen om verder te raken doorheen de levels. Zelfs als je koter alleen speelt, zal die af en toe moeten wisselen tussen de verschillende vrienden. Deze hebben namelijk unieke vaardigheden die je moet gebruiken om voortgang te boeken in het spel.

   

Graphics & Sound


Die hulp zal je kind wel af en toe nodig hebben. Het is trouwens niet gemakkelijk om levels te doorkruisen met een onwillige camera, of een beeld waarbij het dieptezicht nogal 'dubbel' lijkt. Verder bestaat de game uit matige graphics met daarbijhorend geluid.

Conclusie


Het spel heeft een PEGI van drie meegekregen, maar bleek op veel momenten te moeilijk voor onze kleuter. Hulp met het platformgedeelte werd frequent ingeroepen en was af en toe zelfs moeilijk voor de meer ervaren gamer. Het spel is leuk om de jongsten onder ons bezig te houden, zeker als je een uitgebreid gezinnetje hebt.

Pluspunten


  • Met vier aan de slag
  • Setting gepast op de doelgroep


Minpunten


  • Camera met een eigen wil
  • Platforming niet even gemakkelijk
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
6.5/10
Grafisch
6/10
Geluid
7/10
Duur
6/10

Gigantosaurus: The Game

Release
vr 27 mrt, 2020
Genre
Avontuur
Platform
ps4
Uitgever
Outright Games
Ontwikkelaar
Bandai Namco

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
6.5/10
Grafisch
6/10
Geluid
7/10
Duur
6/10