Maid of Sker

In Maid of Sker gaan we op zoek naar onze geliefde op een schijnbaar verlaten eiland. Is de tocht de moeite of bleven we liever thuis?

 

De geteste versie is de PS4 PRO versie.

Verhaal


Jij bent Thomas Evans, onderweg naar het hotel op het Ierse eiland Sker. Waarom? Je hebt een mysterieuze brief, en een kapotte muziekdoos ontvangen van je geliefde Elisabeth. Nu die muziekdoos gerepareerd is, is het moment gekomen om te onderzoeken wat er aan de hand is...

Je ondervindt dat op Sker de Williams-clan, waar Elisabeth deel van uitmaakt, de lakens uitdeelt en bezig is met sinistere experimenten/rituelen. Geraak je tijdig van het eiland en zal je je geliefde vinden? Dat zul je moeten ondervinden in Maid of Sker!

   

Gameplay


De meeste horrorgames kunnen we onderverdelen in één van twee categorieën: daar waar je monsterlijke vijanden overhoop knalt, en degene waar je je een weg doorheen sfeervolle locaties moet vinden, en zo weinig mogelijk de confrontatie met de vijand wil aangaan. Maid of Sker is er eentje van de laatste soort.

Je wordt geconfronteerd met een soort gezichtsloze mannen, die je uiteraard niet kunnen zien, maar wiens gehoor des te beter is. Je moet je in het eerstepersoonszicht een weg sluipen tussen hen, zorgen voor lawaaierige afleidingen, zodat je doorgang vrijgemaakt is, en dergelijke meer. Je kan veel van deze situaties het best bekijken als een soort puzzel waarbij je een doorgang, én voortgang wil boeken. Dat neemt niet weg dat je later wel materialen vindt die je leven gemakkelijker kunnen maken, maar ook geen definitieve oplossing bieden.

   

Graphics & Sound


Maid of Sker is vol van de zogenaamde 'lore'. Wat opzoekwerk leert ons dat er een driedelige boekenserie bestaat, die zich afspeelt voor de gebeurtenissen van de game. De 'overlevingssfeer' wordt goed geponeerd: donkere gangen, sfeervolle deuntjes, en vooral het gevoel dat je ten allen tijde kan aangevallen worden dragen zeer bij tot deze game.

 

Conclusie


Wie nog eens zin heeft om enkele uurtjes te huiveren, kan dit zeker doen met deze Maid of Sker. Het plot is interessant om te volgen, al zal je daar elk briefje dat je vindt voor moeten lezen, en de sfeer qua horrorgame wordt prima neergezet.

Pluspunten


  • De sfeer
  • Leuk plot


Minpunten


  • Vrij kort
  • Kan moeilijk overkomen op bepaalde momenten
Reviewer: Naam

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7.5/10
Geluid
8.5/10
Duur
6/10

Maid of Sker

Release
zo 28 jun, 2020
Genre
Horror
Platform
ps4
Uitgever
Wales Interactive
Ontwikkelaar
Wales Interactive

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7.5/10
Geluid
8.5/10
Duur
6/10