Mortal Kombat 11: Aftermath

Wie dacht enkele jaren te moeten wachten op het vervolg van Mortal Kombat, die dacht verkeerd, want hier is Aftermath! Let op, deze review bevat spoilers.

 

Weinig vechtspellen die zo omvangrijk zijn qua verhaal als de Mortal Kombat-franchise. Met MKX en MK11 werd nieuw leven geblazen in zowel de gameplay als het verhaal, en die laatste kende een gigantische cliffhanger. De fans dachten dat we een tijdje moesten wachten op wat de toekomst ging brengen, maar daar brachtten Boon en zijn team verandering in en gaven ons deze Aftermath.

Verhaal - Opgelet: bevat spoilers!


Na de gebeurtenissen van MK11, waarbij Lui Kang, zijn vijand Kronika heeft verslagen, bevinden we ons in het begin van de tijd. Het is de verantwoordelijkheid van Kang om een nieuwe tijdslijn te creŽren en alles in goede banen te leiden. Kronika is amper dood, of er opent er zich een portaal. Niemand minder dan Shang Tsung, vergezeld door Fujin en Nightwolf, verschijnen op het toneel. Shang vertelt dat Lui onmogelijk de tijd kan herstarten, gezien de kroon van Kronika gebroken is tijdens het finale gevecht. Fujin en Nightwolf, beiden eervolle figuren, beamen dit en vragen Lui om hen terug te laten keren in de tijd, waar Kronika de kroon nog niet heeft, en om die veilig te stellen. Zo gezegd, zo gedaan, en het trio gaat terug in de tijd. Al resteert de vraag wanneer Shang zijn kar keert en iedereen een mes in de rug steekt.

   

Gameplay


De gameplay blijft natuurlijk grotendeels hetzelfde, al vervoegen Fujin, Sheeva en Robocop het rooster. Met de Aftermath DLC werden ook enkele gratis updates aan de game toegevoegd zoals nieuwe arena's en de friendships.

Conclusie


Elke fan die genoten heeft van MK11 zal deze verhalende uitbreiding blindelings aankopen. Het verhaal, de plotwendingen, en de overgangen naar de gameplay laten je geloven dat je meespeelt in een tweeŽnhalf durende actiefilm.Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
8/10
Grafisch
9/10
Geluid
9/10
Duur
7/10

Mortal Kombat 11

Release
di 23 apr, 2019
Genre
Vechten
Platform
ps4
Uitgever
Warner Bros. Interactive Entertainment
Ontwikkelaar
NetherRealm Studios

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
8/10
Grafisch
9/10
Geluid
9/10
Duur
7/10