Ion Fury

Ion Fury, het liefdeskindje van ontwikkelaar Voidpoint en uitgever 3D Realms, moet een ode brengen aan Duke Nukem 3D. Lukt het hen na 20 jaar nieuw leven in de brouwerij te brengen?

 

De geteste versie is de PS4 Pro-versie.

Verhaal


Ion Fury, dat eerst als Ion Maiden door het leven ging maar door een - toch terechte - klacht van naam moest veranderen, laat ons in de tijd terugkeren. Hoofdpersonage Shelly ‘Bombshell’ Harrison wordt door de ‘cyberpunkachtige’ straten van Neo DC gestuurd en moet het opnemen tegen slechterik Dr. Jadus Heskel en het gespuis dat hij op haar afstuurt. De game, die een ode brengt aan Duke Nukem 3D, brengt dezelfde sfeer als weleer terug. Weinig verhaal, enorm veel actie met andere woorden. En laat dat net de charme van Ion Fury zijn.Gameplay


Twintig jaar geleden was dit het soort first-person shooters dat we te spelen kregen. Het run and gun principe is nog steeds aanwezig in Ion Fury, maar kreeg wel enkele aanpassingen. Zo is het hit-detection systeem van een upgrade voorzien en kan Shelly bijvoorbeeld ook headshots uitvoeren. Het uitgebreide arsenaal aan wapens, dat geleidelijk aan doorheen de game wordt geďntroduceerd, laat je toe op ludieke wijze vijanden om te leggen met enorme explosies met veel actie tot gevolg.

Het zal even wennen zijn aan de oude manier van gamen (geen dekking nemen, weinig tot geen checkpoints, het moeten oprapen van munitie en leven), maar eenmaal je vertrokken bent, is Ion Fury een leuke ‘trip down memory lane’. Het grootste nadeel, dat blijft echter de moeilijkheidsgraad. Ion Fury speelt gewoon minder vlot met de controller en kent helaas ook framedrops, waardoor de snelle en flitsende actie soms teniet wordt gedaan.Graphics & Sound


Zoals verwacht werd Ion Fury opgebouwd uit exact dezelfde elementen die we kennen uit de eerste DOOM- en Duke Nukem-games; 2D-graphics en herkenbare pixels die een enorm nostalgisch gevoel opwekken. Als je weet dat de stemacteur van Duke Nukem zelfs de slechterik inspreekt, weet je dat je met Ion Fury goed zit.

Conclusie


De nostalgische pc-gamers zullen Ion Fury met open armen ontvangen en graag in sneltempo al schietend te lijf gaan. PS4-spelers zullen een beetje op de tanden moeten bijten door de zakkende framerate en lastige besturing met de sticks. Het is een beetje smet op het blazoen, maar desalniettemin blijft de game aardig tijdverdrijf.

Pluspunten


  • Nostalgie
  • Flitsende actie


Minpunten


  • Framerate problemen
  • Besturing
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
7/10

Ion Fury

Release
vr 15 mei, 2020
Genre
First Person Shooter
Platform
ps4
Uitgever
1C Entertainment
Ontwikkelaar
3D Realms

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
7/10