One Piece: Pirate Warriors 4

Het lang verwachtte vervolg op One Piece Pirate Warriors 3 is er eindelijk. Wacht even, lang verwacht? Zat er dan iemand op deze game te wachten? Lees hier of je dat wel had moeten doen.

 

De geteste versie is de PS4 versie.

Verhaal


Het verhaal is nog steeds dat van de intussen al iets bekendere anime. Voor degene die een spoilervrije geheugensteun nodig hebben, die kan je hier vinden.

Je zou verwachten dat deze Pirate Warriors 4 het verhaal verder zet waar Pirate Warriors 3 gestopt is. Helaas is het bronmateriaal niet ver genoeg gevorderd om hier een self-standing game van te maken en dus worden delen van het verhaal gerecupereerd. Ook deze One Piece game is in het zelfde bedje ziek als vele andere anime games. Zei daar iemand Dragon Ball?

Qua verhaal brengt deze game weinig nieuws onder de zon. Wat ook niet onlogisch is als je je bronmateriaal trouw wil blijven.

 

Gameplay


Ook hier weinig nieuws onder de zon. Net zoals in zijn voorganger wordt je in een gebied gedropt waar je van punt A naar B moet geraken. Op je pad worden een hoop vijanden gesmeten om je leven niet te makkelijk te maken. Eénmaal op punt B aangekomen krijg je in 90% van de gevallen een iets sterkere vijand voor de voeten gesmeten.

   

Vechten doe je met vierkantje of driehoekje. Verschillende combinaties leveren speciale aanvallen op. In de praktijk zal je voornamelijk buttonbashen. Met al dit vechten en het voltooien van de verschillende levels verzamel je badges en bessen. Deze kan je investeren om je personages op te waarderen. Veel meer dan een uitbreiding van je levensbalkje of je aanvalskracht brengt dit niet met zich mee. Evengoed bezorgt deze RPG-factor een aangename afwisseling van de verder vrij eentonige gameplay.

Nog even melden dat je dit alles zowel solo als co-op kan doen.

Graphics & Sound


Wederom geen verrassingen in deze sectie. Zowel de graphics als de soundtrack zijn trouw aan zijn bronmateriaal. Enige overdrijving is hier, gezien de Japanse origine, nooit ver af.
Wat vrij vervelend is, is dat elk aanval die je doet gepaard gaat met een kreet en dan wel iedere keer dezelfde kreet. Je zal de drempel bereiken dat je dit niet langer kan aanhoren en de vijanden gewoon voorbijloopt om dit dan ook te vermijden. Dit kan niet de bedoeling zijn geweest.

 

Conclusie


In essentie is dit dezelfde game geworden als zijn voorganger. Het verhaal herhaalt grote stukken van het oorspronkelijk verhaal en gaat maar enigszins verder dan waar nummer 3 gestopt is. Ook de gameplay en de soundtrack heeft nauwelijks tot geen update of opfrissing gekregen. Dit maakt dit vierde deel geen slechte game maar zorgt ervoor dat als dit je ding is, je net zo goed Pirate Warriors 3 in de budgetbak kan gaan zoeken.


Pluspunten


  • Trouw aan zijn bronmateriaal
  • Je bent er wel even zoet mee


Minpunten


  • Weinig variatie
  • Weinig originaliteit
  • Die verdomde kreetjes
Reviewer: Heisenberg

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
6/10
Grafisch
7/10
Geluid
3/10
Duur
8/10

One Piece: Pirate Warriors 4

Release
do 09 jul, 2020
Genre
Avontuur
Uitgever
Bandai Namco
Ontwikkelaar
Bandai Namco

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
6/10
Grafisch
7/10
Geluid
3/10
Duur
8/10