Dandara: Trials of Fear

Pc-games die naar de PlayStation 4 komen, ontvangen we altijd met open armen. Zo ook Dandara: Trials of Fear Edition. Een geslaagde consoleport?

 

De geteste versie is de PS4 Pro-versie.

Verhaal


In Dandara: Trials of Fear Edition volg je het verhaal van de gelijknamige heldin Dandara. Zij beschikt over bovennatuurlijke krachten en moet de inwoners van Salt zien te redden van de tirannie die er heerst. Een gemakkelijke opdracht wordt het immers niet, want Salt is groter dan je denkt en er staan jou heel wat vijanden op te wachten; groot en klein. Lukt het jou een doolhof aan levels en enkele eindbazen later de inwoners van Salt uit hun lijden te verlossen?Gameplay


Een eenvoudige opdracht wordt het niet, daar Dandara speelt als een Metroidvania-titel. Dit klassieke genre staat niet gekend voor diens eenvoud en ook in Dandara is het niet anders. De heldin kan zich enkel voortbewegen via stukjes zout die aan de muren van alle levels kleven. Al flitsend kan je jezelf zo een weg doorheen de omgeving banen en indien vijanden zich in de buurt bevinden, kan je deze ook al schietend uitschakelen. Eenvoudig, denk je, maar de omgevingen zijn echte doolhoven en het wordt ook moeilijker om erdoor te navigeren. Puzzelen is het grootste tijdverdrijf in Dandara, wat niet iedereen zal smaken. Vind je dan eens de weg naar een eindbaas, dan moet je deze ook nog zien te verslaan. De paar schatkisten met handige extra’s sla je dan beter ook niet over tijdens je avontuur.

Graphics & Sound


Oude 16-bit graphics verwelkomen je vanaf het opstarten van de game en worden bijgestaan door gepaste muziek en geluidseffectjes. Een leuke retro look and feel die meer games van ons wel mogen hebben. Zeker geslaagd!Conclusie


Dandara: Trials of Fear Edition bleek een aangename verrassing te zijn, maar komt niet volledig tot zijn recht op onze geliefde console. Daar is de gameplay iets te simplistisch voor, het puzzelwerk te tijdverdrijvend (teveel puzzels, te weinig actie) en het verhaal quasi onbestaande. Toch doet de sfeer er veel toe en kunnen fans van het Metroidvania-genre zeker met deze titel leuk tijdverdrijf in huis halen.

Pluspunten


  • 16-bit look and feel
  • Uitdagend


Minpunten


  • Iets te simplistisch
  • Contrast tussen actie en puzzels
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7/10
Grafisch
8/10
Geluid
8/10
Duur
7/10

Dandara: Trials of Fear

Release
do 05 mrt, 2020
Genre
2D-Platformer
Platform
ps4
Uitgever
Raw Fury
Ontwikkelaar
Long Hat House

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7/10
Grafisch
8/10
Geluid
8/10
Duur
7/10