HyperParasite

Wellicht ietwat onverwacht lanceert Troglobytes Games een videogame waarin jij de controle neemt over een parasiet en de mensheid moet zien te elimineren. Leuk vertier voor tijdens de lockdown, toch?

 

De geteste versie is de PS4 Pro-versie.

Verhaal


We zijn de jaren ’80 en de popcultuur floreert. De mensheid staat echter op de rand van een Derde Wereldoorlog, en dan kom jij als stoorzender tevoorschijn: een parasiet met als missie jezelf een weg tot de top te banen en het tot president van Amerika te schoppen. Hoe je daarin moet slagen? Door simpelweg je speciale krachten te benutten en elke levensvorm te absorberen. Een zwerver met een winkelkar, een politie-agent of zelfs bekendere ’80’s figuren; ze willen je allemaal verslaan, maar niks staat je in de weg.Gameplay


Of toch? Want als parasiet heb je het eigenlijk niet zo gemakkelijk. Tientallen vijanden willen het tegelijk tegen je opnemen en je hebt amper mogelijkheden om jezelf te verdedigen én tegelijk je weg richting werelddominantie voort te zetten. Gelukkig sta je er niet alleen voor en zijn er nog buitenaardse levensvormen die je te hulp kunnen staan. Zo kan je upgrades en power-ups vrijspelen (lees: kopen) en ook breinen van bepaalde types vijanden unlocken om je transformaties krachtiger te maken.

HyperParasite speelt erg eenvoudig. Met beide sticks kan je rondrennen en mikken, met de triggers kan je dan weer naar vijanden schieten of hun lichaam overnemen. Dit lukt echter niet bij alle tegenstanders, waardoor je het vaak lastig zal worden gemaakt. Beschik je namelijk niet over een zogeheten ‘host’, dan zal je ook snel sterven. Het moeilijke aan HyperParasite is dan ook overleven, wat zeker geen gemakkelijke opdracht is aangezien het speelveld erg chaotisch is. Sterf je, dan mag je gans opnieuw beginnen en ziet de stadskaart er ook opnieuw anders uit. Geen enkel potje zal er hetzelfde uitzien, wat de moeilijkheidsgraad nog eens verhoogt. Gelukkig kan je wel alles in co-op doorlopen, wat het spel veel aangenamer maakt.Graphics & Sound


Een ‘80s stijl, met bijpassende muziek en flashy pixelachtige graphics vormen de basis voor HyperParisite. Leuk, niet over-the-top, maar ook niet meer dan dat.

Conclusie


Wie houdt van een uitdagende rogue-lite twin-stick shooter/brawler, kan alleen of met twee in co-op genieten van HyperParasite. Wie het graag iets luchtiger heeft, niet zo van chaos houdt en ook niet tegen de hoge moeilijkheidsgraad kan, zoekt beter een andere game.

Pluspunten


  • Leuke stijl
  • Tof concept


Minpunten


  • Game is iets té moeilijk om tof te zijn
  • Controls niet 100% accuraat
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7/10
Grafisch
8/10
Geluid
7/10
Duur
6/10

HyperParasite

Release
vr 03 apr, 2020
Platform
ps4
Uitgever
Troglobytes Games
Ontwikkelaar
Troglobytes Games

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7/10
Grafisch
8/10
Geluid
7/10
Duur
6/10