AO Tennis 2

De maand januari en de sport tennis draaien om de Australian Open. Reden te meer om aan de slag te gaan met AO Tennis 2.

 

De geteste versie is de PS4 Pro versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


AO Tennis 2 is een game met een breed scala aan modi. Uiteraard is er de mogelijkheid om de Australian Open helemaal zelf te beleven. Mocht je het breder willen zoeken dan is er ook nog een Career mode. Maar ook voor aan je dagelijkse vlotte potje tennis heeft men gedacht door een Play Now-modus te voorzien. Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan is er de mogelijkheid om een eigen competitie aan te maken, een scenario te creŽren en uiteraard kan je jouw racket oppakken en het online opnemen tegen andere spelers.

   

In Career mode begin je onderaan de ladder als een matige speler. Door toernooien te spelen (en te winnen) verdien je geld waarmee je jouw speler kan verbeteren. Daarnaast kan je het verdiende geld ook besteden om jouw personeel of jouw reisomstandigheden te verbeteren zodat je meer uitgerust bent als je aan een nieuw toernooi begint. Belangrijk in Career is hoe de buitenwereld tegen jou aankijkt. Na elk gespeeld punt kun je een positieve of negatieve reactie geven. Deze reactie heeft invloed op hoe de fans naar je kijken maar ook hoe de pers met je omgaat tijdens de persconferenties. Stel je jezelf op als een ware bad boy, dan zul je dat ook, in negatieve zin, merken aan je sponsoren. Tevens is het mogelijk om toernooien in zowel de single als in double te spelen. Maar tijdens het spelen van toernooien moet je wel denken aan het tijdig nemen van rust om zo blessures te voorkomen.

Het aantal speelbare personages staat op 273. Dit aantal is uit te breiden aangezien het mogelijk is om zelf spelers aan te maken en vanuit de community te downloaden. Daarnaast is het mogelijk om je eigen kleding (inclusief sponsorlogoís) en accommodaties te creŽren of vanuit de community te downloaden.

   

Graphics & Sound


De uitstraling van de spelers en de bewegingen ogen af en toe een beetje houterig. Dit wordt dan weer goed gemaakt door de uitstraling van de accommodaties waar de wedstrijden in worden afgewerkt. Wat AO Tennis 2 net dat beetje extra geeft is het geluid.

Conclusie


Wie denkt dat AO Tennis 2 draait om een paar wedstrijdjes in Melbourne heeft het mis. AO Tennis 2 is meer dan dat en biedt voor de tennisfans onder ons een zeer uitgebreide titel die zeker de moeite waard is.

Pluspunten


  • Voor iedereen toegankelijk
  • Hoeveelheid aan speler
  • Het toestaan van de creativiteit vanuit de community


Minpunten


  • Geen verhaal in Career mode
  • Niet alle toppers zitten in de standaard game
Reviewer: Vinsanity

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
7.5/10
Grafisch
7/10
Geluid
8/10
Duur
9.5/10

AO Tennis 2

Release
do 09 jan, 2020
Genre
Sport
Platform
ps4
Uitgever
Big Ben Interactive
Ontwikkelaar
Big Ant Studios

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
7.5/10
Grafisch
7/10
Geluid
8/10
Duur
9.5/10