Citadel: Forged With Fire

Altijd al gedacht dat Minecraft best wat magische elementen kon gebruiken. Goed nieuws, deze Citadel: Forged with Fire poogt Minecraft en Harry Potter in één game te combineren. Lees verder om te ontdekken of de makers deze poging tot een goed eind brengen.

 

De geteste versie is de PS4 versie.

Verhaal


Deze MMORPG verwaarloost een belangrijk element: het verhaal. Hoe spijtig dit ook is, krijgt dit element wegens gebrek aan verhaal de gemiddelde score van de andere secties.

 

Gameplay


Eénmaal je de game start, kies je een server naar wens. Daarna kies je hoe je figuur er uit ziet in deze nieuwe wereld. Niets wereldschokkend hier buiten dan de gimmick dat je je figuur buitenproportionele ledematen kan geven. Gezien het feit dat je toch vanuit first person perspectief speelt maakt dit weinig verschil.
Eens je personage aangemaakt is, krijg je een tutorial tot de game voorgeschoteld. Deze leert je wat je zoal kan doen, maar vergeet volledig te zeggen hoe je dit dan juist moet doen. Het komt er dus op aan om dit zelf uit te dokteren. Dit brengt twee dingen met zich mee, het plezier van de zoektocht enerzijds en frustratie anderzijds.

Eén van de dingen die je kan doen is vechten. Dit kan met brute kracht of met magie. Het brute kracht deel doe je met wapens, zijnde bijlen, zwaarden,… Het magie-element zit hem in het feit dat je je wapens en toverstokken kan betoveren en zo verschillende spells kan gebruiken. Welke spell dit juist is zal afhangen van het type betovering en het wapen..
 
   

Het tweede belangrijke, zo niet het belangrijkste, element van Citadel is het bouwen. Door het verzamelen van de juiste bouwstoffen kan je zowat alles bouwen wat je in gedachten hebt, je eigen wapens, armour, maar natuurlijk ook je eigen huis/kasteel/burcht. Naarmate je levelt in de game speel je meer mogelijkheden vrij en kan je overleven in gebieden waar je betere grondstoffen vindt.

Oh, je kan ook dieren temmen om als rijdier te gebruiken of bezemstelen maken om op rond te vliegen. Uiteraard kan je ook met meerdere personen samenwerken om de online belevenis als groep te beleven.Veel bijdragen doen deze elementen echter niet.

Graphics & Sound


Citadel kopieert veel elementen van minecraft. De graphics is niet één van die elementen. De makers hebben voor een realistischere aanpak gekozen, maar daarmee is het meeste ook gezegd. De graphics komen niet in de buurt van waar de PS4 toe in staat is.
De soundtrack blijft voortdurend op de achtergrond: niets opvallend, maar evenmin irriterend.

Conclusie


Een MMORPG die zeer dicht aanleunt bij minecraft met enige Harry Potter invloeden. Als dit het resultaat is dat de maker wou bereiken, dan kan je dit een geslaagde game noemen. Al is dit soort game enkel voor de geïnteresseerden. De ene wordt hier wild van, de ander laat deze liever links liggen. Aan jou om dit voor jezelf uit te maken.

Pluspunten


  • Vrijheid
  • Doe-het-zelf mentaliteit


Minpunten


  • Eéntonig
  • De graphics
Reviewer: Heisenberg

Score

Verhaal
6.5/10
Gameplay
7/10
Grafisch
4/10
Geluid
7/10
Duur
8/10

Citadel: Forged With Fire

Release
ma 31 dec, 2018
Genre
Avontuur / RPG
Platform
ps4
Uitgever
Blue Isle Studios
Ontwikkelaar
Blue Isle Studios

Score

Verhaal
6.5/10
Gameplay
7/10
Grafisch
4/10
Geluid
7/10
Duur
8/10