MediEvil

Remasters, remakes; deze generatie hebben we ze zien verschijnen bij de vleet. Weet Sony echter te scoren met MediEvil? Fans hebben er alleszins lang genoeg op zitten wachten, dus hoopten we op een goede afloop.

 

De geteste versie is de PS4 Pro-versie.

Verhaal


Deze remake van MediEvil volgt het originele verhaal van de zekere Sir Daniel Fortesque die het 100 jaar geleden in een grootse strijd opnam tegen de slechterik Zarok en diens leger om Gallowmere te bevrijden. Wat enkel de gesneuvelden wisten, was dat Sir Dan feitelijk de eerste gesneuvelde in die strijd bleek te zijn en per abuis nadien als held werd aanzien wanneer Zarok werd verslaan. Nu, een eeuwigheid later, is de magiŽr teruggekeerd en heeft hij alle doden uit Gallowmere terug tot leven gebracht om de macht terug op te eisen. Wat hij niet wist, is dat Sir Daniel Fortesque ook uit de dood is herrezen. Aan jou nu om in zijn botten te treden, Zarok te verslaan en oprecht als held te worden aanzien.



Gameplay


Al gauw wordt duidelijk dat men de gameplay van MediEvil traditioneel heeft willen houden. Sir Daniel loopt houterig rond en kan met zijn zwaard, knuppel of andere wapens die je kan vrijspelen vijanden te lijf gaan. Om voor wat meer afwisseling te zorgen, kan onze held ook met een kruisboog schieten of dolken gooien; handig om irritante monsters vanop afstand te bestoken. Alles zit goed in elkaar, vooral als je weet dat je op schatten kan jagen en meer kan vrijspelen, maar helaas loopt alles niet altijd even vlekkeloos. De camera zal vaak roet in het eten gooien en ook glitches en framedrops zorgen ervoor dat de moeilijkheidsgraad van MediEvil (die van nature uit niet mals is) bij momenten de hoogte in zal schieten.

Graphics & Sound


Sony beloofde ons een voor PS4 Pro geoptimaliseerde remake, maar levert nadien gezien maar half werk. De menuís en vernieuwde graphics hebben we met open armen ontvangen, doch zorgen technische mankementen voor treurig nieuws. Dat deden anderen (Spyro en Crash Bandicoot bijvoorbeeld) dan toch beter.



Conclusie


MediEvil is een leuke remake, waarbij je aan een verlaagde prijs van een toffe game kan genieten. Helaas zijn niet alle wensen ingelost en gooien vooral technische problemen roet in het eten. Mits een betere afwerking had MediEvil immers een topper geweest.

Pluspunten


  • Game blijft leuk om spelen
  • Aardig verhaal


Minpunten


  • Houterige besturing
  • Framedrops en glitches




Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
7/10

MediEvil

Release
zo 10 nov, 2019
Genre
Avontuur
Platform
ps4
Uitgever
Sony
Ontwikkelaar
Sony

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
7/10