The Surge 2

Als opvolger van de niche-hit The Surge krijg je met deze The Surge 2 een nieuwe kans om jezelf onder te dompelen in een futuristische hack ‘n slash action rpg. Net als in zijn voorganger zijn er hier duidelijke Dark Souls invloeden te bespeuren. Maakt dat deze The Surge 2 een ordinaire Souls kloon of heeft de game meer te bieden?

 

De geteste versie is de PS4 versie.

VerhaalJe bent de enige overlever van een vliegtuigcrash en komt na deze crash  in een coma terecht. Eénmaal je uit deze coma ontwaakt blijk je je in een gevangenis te bevinden. Een gevangenis die om één of andere reden aangevallen wordt door een bende machines. Waar deze vandaan komen is een groot mysterie maar ze geven je wel de ideale gelegenheid om uit je precaire situatie te ontsnappen. Tijdens je vlucht komen er plots herinneringen naar boven over een jong meisje die al dan niet bij de crash betrokken is. Wie is zij, wat heeft zij met dit alles te maken? Geen idee, maar dat probeer je in de loop van de game te weten te komen.

Kort samengevat: wat is hier in godsnaam aan de hand? Dat is een vraag die je je gedurende de game meerdere keren zal stellen. Of het je echt zal interesseren is de hamvraag. Veel emotionele binding met je personage of wat hem/haar overkomt zal je niet ervaren.

 

Gameplay


 
Je bent op zoek naar verlichting in de vorm van kennis. Dit doe je door je een weg te vechten doorheen een wereld in oorlog en geen van de betrokken partijen heeft het beste met je voor. Vechten doe je met een gevarieerd arsenaal aan wapens, het soort waarmee je slaat, niet schiet. De variatie zit hem voornamelijk in de snelheid waarmee je de wapens kan gebruiken.

Vechten kan je zeker niet in het wildeweg doen. Door er op los te slaan zal je snel het loodje leggen. Je slagen zullen getimed moeten zijn en ja, je doet er goed aan om het bloksysteem onder de knie te krijgen. Hierdoor kan je ook slagen pareren wat je tactisch een groot voordeel oplevert. Door je tegenstander om te leggen verzamel je ‘technological parts’. Deze kan je gebruiken om je personage omhoog te levelen waarbij je extra health en of stamina kan krijgen en zo sterkere/moeilijkere vijanden aankan. Je hoort het: veel gelijkenissen met de gameplay van Dark Souls en daar is niets mis mee.
 
   

Daar houdt de gameplay niet op. Er zijn nog een paar extra elementen toegevoegd. Eén daarvan is een drone die je kan inzetten om je vijanden vanop een afstand uit te schakelen. Je zal er alleen voor moeten zorgen dat je voldoende munitie op zak hebt.
Een tweede, interessanter, element is dat je je aanvallen kan focussen op individuele lichaamsdelen. Ofwel focus je je op een ontbloot lichaamsdeel waardoor je meer schade doet, ofwel doe je een gokje op een gepantserd lichaamsdeel. Dit vergt meer moeite maar eenmaal je voldoende schade hebt gedaan, kan je het lichaamsdeel afhakken en maak je kans op nieuwe wapens of onderdelen om je wapens te upgraden en die zal je nodig hebben.

Graphics & SoundDe game begint met een opening cut scene zoals je ze niet vaak ziet. De graphics zijn verbazingwekkend. Daarna houdt dit volledig op. Plots krijg je Souls-graphics voorgeschoteld. Beter zou intussen mogelijk moeten zijn.

De soundtrack blijft voortdurend op de achtergrond: niets opvallend, maar evenmin irriterend.

ConclusieEen souls kloon met extras in een futuristische setting. Er bestaan slechtere opzetten voor een game.  Aan jou om te beslissen of je thuishoort in deze niche.

Pluspunten


  • Souls-kloon
  • Het vechtsysteem


Minpunten


  • Souls-kloon
  • De graphics
Reviewer: Heisenberg

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
9/10
Grafisch
6.5/10
Geluid
7.5/10
Duur
8.5/10

The Surge 2

Release
di 31 dec, 2019
Genre
Actie / RPG
Platform
ps4
Uitgever
Focus Home Interactive
Ontwikkelaar
Deck13 Interactive

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
9/10
Grafisch
6.5/10
Geluid
7.5/10
Duur
8.5/10