eFootball PES 2020

Vorig jaar toonde Konami enkele tekenen van beterschap, maar wist het toch niet helemaal te bekoren met Pro Evolution Soccer 2019. Een nieuw jaar, een nieuwe poging zo blijkt, maar slagen ze deze keer in hun opzet?

 

De geteste versie is de PS4 Pro-versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


Naast een naamsverandering Ė Konamiís voetbalfranchise gaat nu door het leven als eFootball PES - introduceert de Japanse ontwikkelaar een handvol nieuwigheden waardoor PES 2020 opnieuw dat stukje realistischer zou moeten spelen. Zou, zeggen we voorzichtig, gezien een aangepaste balaanname en de toevoeging van onder andere de finesse dribble technique weinig meerwaarde lijkt te brengen in het totaalplaatje. De game heeft nog steeds last van een gebrekkige AI, dat soms roet in het eten gooit wil je net zoals Barcelona aan tiki taka voetbal doen.

Op welk vlak weet eFootball PES 2020 dan echt te vernieuwen? Als we eerlijk moeten zijn, geen enkel, helaas, maar zoals weleer staat de Master League-modus nog steeds als een huis. Verrassend genoeg wist Konami mits enkele kleine aanpassingen opnieuw ervoor te zorgen dat doorgewinterde PES-fans voor een carriŤre zullen gaan, vooral als je weet dat je Maradona, Cruyff en zelfs Roberto Carlos als trainer kan aanwijzen voor je team. Zalig, toch?Zoals gewoonlijk vind je opnieuw myClub (de FIFA Ultimate Team-kloon van Konami) en online modi in het menu terug, die helaas niet de nodige vernieuwing wisten te ontvangen. De servers zijn gebrekkig en myClub is nog altijd even oninteressant als de voorbije jaren. De grootste spijtige zaak is dat, behalve toekomstige DLC voor Euro 2020, de voetbalgame geen alternatief aanbiedt voor het verdwijnen van de Championís League-licentie. Erg jammer.

Graphics & Sound


Konami heeft jarenlang vastgehouden aan een gedateerde interface en oubollige (vaak rechtenvrije) muziek, maar wist zich op audiovlak gelukkig te herpakken. De menuís zijn helaas wel nog altijd ouderwets, de grafische kwaliteit van de game oogt mooi (maar kent dan weer te weinig detail) en ook de commentatoren moeten dringend worden aangepakt.Conclusie


Konami moet zich dringend weten te herpakken, want zo kan het niet verder. De Japanse ontwikkelaar wint licenties bij, maar verliest er tegelijk opnieuw. Het creŽert mooie graphics, maar let dan weer niet op details en vertrouwt teveel op fans die via patches de game zelf afwerken. De Master League blijft het goed doen, maar dat is dan ook het enigeÖ

Pluspunten


  • Iconische trainers in Master League
  • Bepaalde licenties


Minpunten


  • Oubollige menuís
  • Verouderd commentaar
  • Gebrekkige online modus
  • Weinig vernieuwing
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
7/10

eFootball PES 2020

Release
ma 16 sep, 2019
Genre
Sport
Platform
ps4
Uitgever
Konami
Ontwikkelaar
Konami

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
7/10