Wreckfest

Wie zich FlatOut nog herinnert, zal blij zijn te horen dat de originele ontwikkelaar van de franchise terug is met een spirituele opvolger: Wreckfest. Wat dat geeft, lees je in onze review.

 

De geteste versie is de PS4 Pro-versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


Bugbear Entertainment, gekend van het geniale FlatOut dat indertijd op de PS2 lanceerde, is nu terug met Wreckfest. Met deze game wordt er minder focus gelegd op het zo ver mogelijk kegelen van je piloot door tegen obstructies te rijden, maar wordt er meer aandacht besteed aan het racen zelf. Denk aan een Destruction Derby of zelfs Codemasters’ DiRT: Showdown vanop de PS3 waarbij je in een heuse carrièremodus alle soorten races moet zien te voltooien en je de algemene rangschikking moet beklimmen.

Beginnen doe je met een grasmaaier waarbij je als opdracht in een handvol minuten minstens vijf tegenstanders moet zien uit te schakelen. Dat doe je door, jawel, zo hard mogelijk tegen hun chassis te rijden om de nodige brokstukken eraf te knallen. Goed mikken op kritieke punten is nodig, alsook het ontwijken van eventuele tegenstanders die het natuurlijk ook op jou hebben gemunt. Slaag je hierin, dan stoot je door naar andere competities waarbij je met verschillende voertuigen in meerdere categorieën zal mogen racen.Of je nu als eerste over de streep scheurt of in een ‘last man standing’-wedstrijd zonder al teveel brokstukken als laatste overblijft; Wreckfest biedt voldoende afwisseling om de game plezant te houden. Het rijden zelf is misschien niet honderd procent gebalanceerd, noch is de focus op het ‘wrecken’ van vijanden volledig optimaal, toch biedt een extra multiplayer en de mogelijkheid om voertuigen te pimpen en andere bolides aan te kopen een grote meerwaarde.

Graphics & Sound


Wreckfest kan genieten van een ophitsende soundtrack die volledig bij de game past. Het geluid van de motoren kan echter soms wat scherp klinken en ook op grafisch vlak dachten we dat de hoeveelheid vernieling iets groter ging zijn. De lange laadtijden zijn ook niet meer van deze tijd, waardoor opvalt dat het kleine team bij Bugbear Entertainment wel wat steun in de toekomst kan gebruiken.Conclusie


Wie een paar uur wil gamen of maar een half uurtje tijd heeft en zonder al teveel nadenken wat wil racen en andere auto’s rammen, kan het nodige plezier putten uit Wreckfest. De game kent genoeg modi en races om je voor lange tijd zoet te houden en hoeft enkel op technisch vlak in te boeten. Een aanrader, al is het maar omdat we meer van dit soort games willen (terug)zien!

Pluspunten


  • Aantal verschillende races
  • Breinloos plezier


Minpunten


  • Laadtijden
  • Technische afwerking
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
8/10
Grafisch
7.5/10
Geluid
8/10
Duur
9/10

Wreckfest

Release
wo 14 nov, 2018
Genre
Race
Platform
ps4
Uitgever
Bugbear Entertainment
Ontwikkelaar
Bugbear Entertainment

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
8/10
Grafisch
7.5/10
Geluid
8/10
Duur
9/10