Remnant - From The Ashes

Remnant - From The Ashes is een titel die al een dik jaar aangekondigd is. Het wachten waard of niet, dat lees je hier!

 

De geteste versie is de PS4 versie.

Verhaal


De wereld is er niet goed aan toe! Met de komst van een draak is de wereld in verval geraakt. Dit was het begin van het einde want met de komst van de draak werden ook nog vele vuile wezens op ons losgelaten. Nu, lang nadat de draak gestorven is, loert er iets nieuw om de hoek!

Jij bent één van de overlevenden die op pad gestuurd wordt om te onderzoeken wat er gebeurd is met de vele helden die het noodlot tegemoet traden. Al snel stuit je op een nederzetting van mensen die weerstand bieden tegen de demonen, en word je ingelijfd. Van hieruit brengt je reis jou naar een mysterieuze toren ...

Gameplay


Deze derdepersoons actie-RPG toont al snel waarvan die zijn inspiratie heeft gehaald. In één van de eerste uren, kies je een klasse, met de daarbij horende vaardigheden en kleding, die dan ook hun invloed hebben op vele statistieken. Ook in deze game is het zo dat wanneer je vijanden omlegt of doelstellingen behaalt, je beloond wordt met vaardigheidspunten die je dan kan investeren in één van de vele beschikbare vaardigheden.Tot hier toe kan je aannemen dat deze game speelt zoals elke typische RPG. Maar plots stijgt de moeilijkheidsgraad en ondervinden we een gameplay-element dat we kennen uit een andere franchise: Dark Souls. In de wereld zijn er zwevende stenen die dienst doen als portaal, rust- of spawnpunt. Wanneer je gebruik maakt van deze portalen - voor eender welke actie - zullen de gedode monsters uit je omgeving opstaan uit de dood en je het leven opnieuw zuur maken. Eerlijk is eerlijk, het spel is bijlange niet zo moeilijk als de Souls-games, maar het komt ook vrij onverbiddelijk over voor de niet-Soulsfan.

Een aspect waar wij vreugdevol van worden is het coöperatief gedeelte. Je kan het spel namelijk met z'n vieren aanvatten. Ook moet erbij vermeld worden dat een groot deel van de spelwereld willekeurig gegeneerd wordt. Wanneer je dus iemands spel vervoegt, zal je dus ook jouw wereld verlaten en als het ware een nieuwe betreden.Graphics & Sound


De audiovisuele kwaliteit is jammer genoeg het zwakke broertje. De graphics zijn gewoonweg té gedateerd, de voice casting te flets en de lip sync zit er gewoonweg niet altijd even goed op.

Conclusie


De fan van de Souls-games zal deze game liever verteren dan degenen die met een boogje omheen deze games gaan. Toch kan de algemene doorzetter de eindgeneriek zien, al zal dat niet zonder slag of stoot gebeuren.

Pluspunten


  • Leuke setting
  • Co-op


Minpunten


  • Soms te moeilijk voor de casual gamer
  • Audiovisueel te gedateerd
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
8/10
Grafisch
6/10
Geluid
7/10
Duur
8/10

Remnant - From The Ashes

Release
zo 24 mrt, 2019
Genre
Third Person Shooter
Platform
ps4
Uitgever
Perfect World
Ontwikkelaar
Gunfire Games

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
8/10
Grafisch
6/10
Geluid
7/10
Duur
8/10