F1 2019

Codemasters kwam dit seizoen al lekker vroeg met F1 2019. Wij namen deze snelle wagens eens flink onder handen.

 

De geteste versie is de PS4 PRO versie.

Verhaal


Je Formule 1-carrière begint dit jaar in de Formule 2. Samen met de fictieve personages Lukas Weer en Devon Butler ga je in een viertal races uitmaken wie in de Formule 1 komt. Dit gaat niet zonder slag of stoot en tussen de races door vallen in de paddock harde woorden. Het resultaat telt immers. Daarnaast zijn er, dit jaar voor het eerst, rijderswisselingen mogelijk binnen de Formule 1 teams. De grote vraag is dan ook, wie stroomt door en naar welk team?

   

Gameplay


Een grote wens van mening Formule 1 fan is eindelijk in vervulling gegaan, Codemaster heeft de Formule 2 toegevoegd. Deze lagere klasse is van toegevoegde waarde aangezien alle team en coureurs van seizoen 2018 speelbaar zijn (zoals Lando Norris, George Russel maar ook de Nederlander Nyck de Vries). Tevens is het mogelijk om het gehele 2018 Formule 2 kampioenschap te spelen.

In de multiplayer zijn nu wekelijkse events aan de gang. Deze bestaan uit een vrije training gevolgd door de kwalificatie. In het weekend is het mogelijk om elk heel uur de race te spelen. Ook dit jaar vindt de indeling in de multiplayer weer plaats aan de hand van je safety rating. Deze rating gaat omhoog of omlaag aan de hand van jouw gedrag op het circuit. Op deze manier komen de meer ‘serieuzere’ gamers bij elkaar in de lobby. Maar daar gaat het ook naar mijn idee mis. Omdat je saftey rating zo belangrijk is, moet deze ook goed registeren wat er allemaal gebeurt. Dat gebeurt helaas niet consequent. Zo hebben wij diverse malen gehad dat we van de track schoten om een ongeluk te voorkomen/ontwijken maar daarvoor wel een waarschuwing ontvingen. Ook hebben wij diverse malen een waarschuwing gekregen terwijl een andere coureur tegen ons aanreed. Vreemde zaken die men toch onder de loep moet nemen. Is de multiplayer dan slecht? Neen, de multiplayer zit voor de rest redelijk goed in elkaar. Zo hebben wij tijdens onze speelsessie geen enkele race meegemaakt waarbij er sprake is van enige vorm van lag.

   

Een nieuwe, en leuke, toevoeging is dat de game jouw laatste drie multiplayer races onthoudt. Heb je de race van je leven gereden of net die ene mooie inhaalactie gemaakt, dan heb je de kans om dit allemaal terug te kijken. Wil je een bepaalde race bewaren? Geen probleem, in totaal kan je vijf races bewaren.

Graphics & Sound


Of je nou een Formule 1, een Formule 2 of een klassieke auto neemt om te racen. Elke auto ziet er grafische gewoon spectaculair uit en kent zijn eigen, unieke geluid. De tracks zijn van het hoogstaande niveau wat wij gewend zijn in deze gamereeks.

Conclusie


Het is goed om te zien dat Codemasters met het aantrekken van de Formule 2-licentie een verhaal in de game heeft willen brengen. Helaas houdt het verhaal na een viertal races wel op. Met de toevoeging van de Formule 2 telt F1 2019, naast de Formule 1 en de klassieke auto’s,  een grote hoeveelheid aan speelbare auto’s. F1 2019 is een must voor elke Formule 1 fan!

Pluspunten


  • Formule 2-licentie
  • Diverse speelbare modi
  • Het terugkijken naar je eigen races


Minpunten


  • Een verhaal wat eigenlijk geen verhaal is
  • Het waarschuwingssysteem in de multiplayer
Reviewer: Vinsanity

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
8.5/10
Grafisch
8.5/10
Geluid
8.5/10
Duur
10/10

F1 2019

Release
di 25 jun, 2019
Genre
Race
Platform
ps4
Uitgever
Koch Media
Ontwikkelaar
Codemasters

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
8.5/10
Grafisch
8.5/10
Geluid
8.5/10
Duur
10/10