Irony Curtain

Tegen het betere point-and-click werk zeggen we geen neen tegen, maar is Irony Curtain: From Matryoshka with Love het eindproduct geworden dat onze stoutste communistische dromen overtreft?

 

De geteste versie is de PS4-versie.

Verhaal


Een point-and-click adventure game staat of valt met het verhaal en voor velen zal Irony Curtain: From Matryoshka with Love iets te politiek getint overkomen. Wie zich echter openstelt voor de verschillende moppen, waar wel vaak te sterk nadruk op wordt gelegd, zal een titel ontdekken die met de nodige satire interesse weet op te wekken. Als de nerdachtige journalist Evan word je middenin een netwerk van spionage gegooid waarbij je in het communistische Matryoshka de waarheid aan het licht moet zien te brengen. Wat zit er achter de plannen van de Supreme Leader? Ontdek het in een 8-uur durend avontuur, vol puzzels die je op meerdere manieren kan oplossen.
 

Gameplay


In veel gelijkaardige videospellen is er maar één manier om voortgang te boeken, maar Irony Curtain: From Matryoshka with Love stelt zich open voor de vindingrijkheid van de speler en laat toe om puzzels op meerdere manieren op te lossen. Hierdoor zal iedereen op een andere manier de game beleven, al is het wel even zoeken in het begin. De besturing om objecten te selecteren en te gebruiken is helaas niet altijd even duidelijk.

Graphics & Sound


In tegenstelling tot andere point-and-click games ziet Irony Curtain er iets anders uit. De cartooneske graphics hebben plaatsgemaakt voor een mix van 2D met 3D, maar wennen wel snel. Voorts is narratief alles piekfijn in orde en zijn er geen opmerkingen op dit vlak.Conclusie


We worden als liefhebbers van het genre de laatste tijd verwend en hoewel Irony Curtain: From Matryoshka with Love iets te politiek getint is om over de hele lijn grappig te blijven en de gameplay beter kon, is dit een titel geworden waar fans zeker mee de zomer doorkunnen.

Pluspunten


  • Puzzels
  • Grappig, maar…


Minpunten


  • … soms té politiek getint
  • Besturing niet optimaal
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
7/10
Grafisch
8/10
Geluid
8/10
Duur
7/10

Irony Curtain

Release
za 22 jun, 2019
Genre
Simulator
Platform
ps4
Uitgever
Artifex Mundi
Ontwikkelaar
Artifex Mundi

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
7/10
Grafisch
8/10
Geluid
8/10
Duur
7/10