Crash Team Racing

Welgeteld twintig jaar na de originele release van het legendarische Crash Team Racing, duiken Crash Bandicoot en zijn kompanen terug op voor nieuw raceplezier. Kronen we onszelf opnieuw tot koning van het asfalt? Je leest het in onze review van Crash Team Racing Nitro-Fueled.

 

De geteste versie is de PS4 Pro-versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


Crash Team Racing Nitro-Fueled doet, twintig jaar na het origineel, zijn intrede en is niet zomaar een grafische upgrade geworden. Ontwikkelaar Beenox heeft voor Nitro-Fueled als basis Crash Team Racing genomen en heeft daaraan content uit Tag Team Racing en Nitro Kart aan toegevoegd. Het geheel voelt vertrouwd aan, maar toch nieuw genoeg voor iedereen om te (her)ontdekken. Wie echter denkt dat Crash Team Racing een zoveelste kart racer is, die zijn inspiratie bij Mario Kart heeft gehaald, kan er niet meer naast zitten.Net zoals de Crash Bandicoot-games is ook Crash Team Racing Nitro-Fueled geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Gas geven doe je met X en springen/driften doe je door de R1-toets in te drukken. Tijdens het driften zal zich een metertje vullen en kan je vervolgens met de L1-toets telkens op het correcte moment een boost ontvangen, tot 3 maal toe. Doe je dit niet, dan zal je na een vijftal races zeker de finish nooit als eerste halen gezien de AI-tegenstand je het vuur aan de schenen zal leggen dankzij de vele power-ups die over de circuits verspreid liggen, maar helaas ook door rubber banding.

Wie een meester wil worden in Crash Team Racing Nitro-Fueled zal dus niet alleen de circuits goed moeten kennen, op het juiste moment driften en boost halen, maar ook van de vele power-ups moeten gebruikmaken. Behoren tot de mogelijkheden: nitro, rocket missiles, Aku Aku, TNT, potions en zelfs kanonskogels. Je ontvangt ze willekeurig als je over de power-up tonnen rijdt, maar zal ze correct moeten leren gebruiken om de tegenstand te snel af te zijn. Niet alleen in de Adventure-modus, waarbij je punten kan scoren om je kart en personage aan te passen, maar ook in de (online) multiplayer. Deze kan je trouwens tot en met vier in split-screen spelen, ideaal voor als er vrienden over de vloer komen.

Graphics & Sound


Beenox heeft uitstekend werk geleverd en heeft van Crash Team Racing Nitro-Fueled meer dan een remaster gemaakt: het is een volledig nieuwe game geworden. De interface werd onder handen genomen, de circuits volledig herwerkt (maar origineel gelaten) en we hebben nog geen enkele framedrop opgemerkt.Conclusie


Los van de overduidelijke (lees: hatelijke) rubber banding en hoge moeilijkheidsgraad wie alle circuits meermaals wil overwinnen, is Crash Team Racing Nitro-Fueled de ideale kartracer geworden met pakken content aan een scherpe prijs. Speel je het liefst alleen of wil je toch de concurrentie tegemoet online of tegen een vriend, dan haal je met deze racegame sowieso een topper in huis.

Pluspunten


  • Volledig herwerkt
  • Top gameplay
  • Voldoende content


Minpunten


  • Rubber banding
  • Hoge moeilijkheidsgraad
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
9/10
Grafisch
9/10
Geluid
9/10
Duur
9/10

Crash Team Racing

Release
vr 21 jun, 2019
Genre
Race
Platform
ps4
Uitgever
Activision
Ontwikkelaar
Beenox

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
9/10
Grafisch
9/10
Geluid
9/10
Duur
9/10