Warhammer: Chaosbane

Warhammer: Chaosbane is de eerste top down RPG die zich niet in het 40K universum afspeelt. Lees hier onze ervaringen!

 

De geteste versie is de PS4 versie.

Verhaal


Het gaat niet goed in de wereld! Door de vele burgeroorlogen en de aanbidding van Duistere Goden, spannen stammen samen tegen het koninkrijk van de mens. Gelukkig rijst er een nieuwe, onbekende held uit het niets op: Magnus! Samen met enkele kompanen slaagt hij erin om een aanval af te weren en de grote slechterik uit te schakelen. Hierop werd hij als held, en koning onthaald, niet wetende dat de Duistere Goden nog heel wat in petto hebben. Die Goden, en vooral die van Pestilence valt de stad Nuln aan. Jij, als oudgediende held schiet het koninkrijk te hulp. Kan jij ontrafelen welke geheime complotten er zich allemaal afspelen?

 

In het begin kies je uit één van vier beschikbare personages. Deze bieden allen een uitgebreid en gevarieerd achtergrondverhaal. Ook tijdens het spel worden de dialogen aangepast aan het gekozen personage. Dit zijn leuke details die we in het achterhoofd houden bij onze beoordeling.

Gameplay


In het begin van het spel kies je één van vier beschikbare klassen: Empire Soldier, High-Elf Mage, Slayer en Wood Elf Scout. Zoals je al kan raden leunen deze klassen aan tegen de klassiekers zoals mages, warriors en dergelijke meer. Deze game is een top-down RPG zoals Diablo en Victor Vran, waardoor uiteraard ook de loot centraal staat.

Ondertussen zijn we het wel gewend om dit type spellen op onze console, met diens besturing, te spelen. Onder elke actie- en schouderknop, komt er na enige tijd wel een bepaald type aanval of actie. Uiteraard draait dit type spel ook rond het opwaarderen van je personage. Hierdoor kan je actieve of passieve krachten vergaren of uitbreiden. Het spreekt voor zich dat de uitrusting van je personage ook sterker zal worden. Al snel krijg je een nostalgisch gevoel, want de kleurencodes zoals blauwe en gele uitrusting komen snel terug.


   

Verder speelt dit spel zoals je het mag verwachten: hordes vijanden uitschakelen en tactisch gebruik maken van je aanvallen zijn een must! In deze tijd kan je natuurlijk ook het gevecht aan gaan tot met drie vrienden, online of via couch co-op. Dat zal soms nodig zijn, vooral voor de baasgevechten, want die zijn geen poesje om zonder handschoenen aan te pakken. Zelfs op het normale moeilijkheidsniveau zijn deze een uitdaging.

De spreekwoordelijke kink in de kabel ervaar je in deze game onder de vorm van een sleur. De omgevingen in de verschillende gebieden lijken wel zeer goed op elkaar, en qua acties doe je ook ongeveer hetzelfde: wat aanvallen, uit de drukte gaan, genezen, en er weer induiken. Doe dit nu 100 keer en je bent al een eindje verder. De ontwikkelaars hadden dit misschien kunnen oplossen door de levels en missies net wat in te korten.

Graphics & Sound


Op audiovisueel vlak krijg je wat je verwacht. De texturen zijn hoog genoeg voor dit type spel, en de gamegeluiden zijn ook wat je kan verwachten, maar ook niet meer. De voicecast tijdens de tussenfilmpjes zijn met veel passie ingesproken en daarin onderscheidt dat aspect zich van de rest van het spel. Daarbij moeten we wel vermelden dat de vele omgevingen goed op elkaar lijken. Wat meer afwisseling was welkom geweest.

Conclusie


Wil je een samenvatting van Warhammer: Chaosbane in één zin? Victor Vran in de setting van Warhammer. Waarom niet Diablo? Dat niveau haalt het gewoonweg niet. Wie fan is van het genre heeft aan deze game wel een goede filler, én het is natuurlijk net iets leuker als je vriendenkring dat ook vindt.

Pluspunten


  • Voicecast
  • Details in het verhaal


Minpunten


  • Sleur komt er al snel in
  • Levels/missies te lang en lijken te goed op elkaar
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
7/10

Warhammer: Chaosbane

Release
di 31 dec, 2019
Genre
RPG
Platform
ps4
Uitgever
Big Ben Interactive
Ontwikkelaar
Eko Software

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
7/10