Rage 2

Het is ondertussen negen jaar geleden dat het nichespel Rage op de markt kwam. Recentelijk werd daar een vervolg aan gebreid. Lees hier onze bevindingen!

 

De geteste versie is de PS4 PRO versie.

Verhaal


De komeet Apophis is ingeslagen en laat een dorre, verwoeste Aarde achter. De mensheid is herleid tot enkele postapocalyptische nederzettingen. Dit is de setting waarin Rage 2 zich afspeelt.

Na deze desastreuze inslag vielen er ‘Arken’ op onze planeet. Hierin zaten niet alleen overlevers, maar ook technologie. Jij bent Walker, een tweede generatie-arkist; die woont in een nederzetting. Hij heeft een soort agent-functie waarbij hij het dorre landschap patrouilleert op bedreigingen. De nederzetting waarin je woont wordt plots aangevallen door niemand minder dan de ‘Authority’, onder leiding van generaal Cross. Deze cyborg wil een zuivering van het menselijk ras. Tijdens de aanval vind je een ‘ranger’-uitrusting die je bepaalde krachten geeft. Na de aanval ontdek je dat je in staat bent om superkrachten te vergaren, gezien je afkomst. Deze krachten verkrijg je door de nanieten die je kan vinden in Arken, en lichamen van andere rangers. Om de Authority te verslaan zal je ‘Operation Dagger’ nieuw leven moeten inblazen. Hiervoor moet je drie oudgedienden vinden in drie verschillende nederzettingen.

 

Elk van deze drie personen zullen je vragen om twee missies uit te voeren. Het verhaal is zeer lineair en zonder verwachtingen, sterker nog, je kan al van in het begin het plot raden, al blijft het hopen op die plotwending, die afwezig blijft.

Gameplay


Rage 2 is een heuse sandboxgame geworden. De wereld is overladen met goons, mutanten en soldaten van het militaire Athority. Om bepaalde verhaalmissies te ontgrendelen, moet je als het ware in de gunst komen van de drie personages. Wanneer je wegblokkeringen vernietigt, kom je in gunst te staan van de ene, vind je nieuwe technologie, in de gunst van de andere. Op die manier word je als het ware verplicht om even van het verhaal af te wijken en de open wereld te verkennen.

Rage 2 focust vooral op vernietiging en dit op verschillende manieren. Er zijn verschillende soorten valuta beschikbaar in het spel en hiermee kan je jouw wapens opwaarderen, je vaardigheden verscherpen of er nieuwe ontgrendelen. Hiervoor moet je op zoek gaan naar Feltrite, een soort kristal dat je vind in de scherven van Apophis, harde dollars en andere technologieën die men kan vinden in Arken, of van gevallen rangers. We kunnen moeilijk ontkennen dat het niet leuk is om een goon de lucht in te sturen, om vervolgens nog eens uit de lucht te knallen met je shotgun.


   

Naast het destructief gedeelte in Rage kan je ook races starten. Hiervoor moet je naar een bepaalde plek trekken om deze races te starten. Je kan auto-onderdelen vinden of kopen waarmee je je voertuig - de Phoenix - kan opwaarderen.

Op zich lijkt er geen vuiltje aan de grijze lucht, doch scheelt er hier en daar wat in het spel. Wanneer je bijvoorbeeld een goon-nest uitroeit kan het zijn dat er één vijand door de vloer geglitcht is, waardoor je het doel niet kan halen. Op dezelfde manier kunnen we spreken over zwevende voorwerpen, of soms een vijand die vastzit in een muur.

Graphics & Sound


Op zich scheelt er weinig met deze game op audiovisueel vlak. Je kan de omgeving het best vergelijken met Mad Max, al enkele jaren geleden. Daarbij gezegd kunnen we ook zeggen dat de omgevingen best wat kaal en gedateerd lijken. Als je een tijdje speelt komen er ook glitches boven waardoor de spraak van bepaalde protagonisten uitblijft.

Conclusie


Rage 2 heeft alles wat nodig is om een dijk van een game te maken. Jammer genoeg is alles net iets te vlak uitgewerkt. Af en toe glitches waardoor je bepaalde delen moet herspelen, het geluid dat af en toe wegvalt, een vlakke omgeving, … Hierdoor valt Rage 2 eerder uit als een middelmatige game.

Pluspunten


  • Genoeg te doen in de wereld
  • Goede gameplaybasis


Minpunten


  • Mager verhaal
  • Glitches qua gameplay en geluid
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
7/10
Grafisch
8/10
Geluid
7/10
Duur
8/10

Rage 2

Release
di 14 mei, 2019
Genre
Actie
Platform
ps4
Uitgever
Bethesda
Ontwikkelaar
Bethesda Game Studios

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
7/10
Grafisch
8/10
Geluid
7/10
Duur
8/10