Bow to Blood: Last Captain Standing

Met een ruimteschip deelnemen aan een tv-show waarbij het nodig is zoveel mogelijk andere schepen neer te knallen om de held van het volk te worden? Het klinkt als muziek in de oren en met Bow to Blood: Last Captain Standing konden we te weten komen hoe het voelt.De geteste versie is de PS4-versie.

Verhaal


Bow to Blood: Last Captain Standing combineert een korte introductie van het verhaal met de uitleg van de heel erg simplistische gameplay. Zo ben jij de nieuwe ster in wording in een tv-programma dat draait rond het behalen van de hoogste score, per seizoen. Elke dag hoor je zo goed mogelijk je best te doen, door opdrachten te vervullen of vijanden neer te knallen en kan je jezelf onder meer via sponsordeals bovenaan de ranglijsten duwen. Kort, maar krachtig. Toch?Gameplay


Het grote probleem duikt iets later na de introductie al op: de gameplay. Dat men Bow to Blood heeft ontwikkeld met VR-compatibiliteit in het achterhoofd en op grafisch vlak moest inboeten, is nog goed door de vingers te zien, maar al de rest niet. Je beschikt over je eigen ruimteschip, inclusief bemanning, en moet dus doorheen de map navigeren om vijanden uit de lucht te schieten, loot te verzamelen en punten te sprokkelen. Dat gebeurt echter aan een tergend traag tempo waardoor je bijna in slaap valt vooraleer je enkele meters afstand hebt afgelegd. De grootste uitdaging van Bow to Blood is hoe lang je zoiets volhoudt, en dat is spijtig, want door de andere AI-gestuurde schepen (waar onder andere mee coalities kunnen worden gesmeed) was er potentieel om er iets leuks van te maken. Er zit ook geen onlineluik in de game, waardoor je al snel zal overschakelen op iets anders.

Graphics & Sound


Met VR-compatibiliteit in het achterhoofd, werd er minder moeite in de grafische kwaliteit van Bow to Blood: Last Captain Standing gestoken. Dat brengt als nadeel dat we, eenmaal niet in VR, gewoon krak hetzelfde beeld blijven zien. Spijtig, want er zijn reeds games verschenen die hebben bewezen dat het ook anders kan.Conclusie


Heb je 20 euro op straat gevonden of van grootmoeder ontvangen door het gras af te rijden, dan kunnen we alvast één tip geven: koop Bow to Blood: Last Captain Standing niet. Of je nu in VR speelt of niet, de game weet geen moment voor enig speelplezier te zorgen doordat er teveel aan de gameplay schort.

Pluspunten


  • Potentieel
  • In VR, maar ook zonder


Minpunten


  • Graphics
  • Gameplay
  • Geen onlineReviewer: JohnCena

Score

Verhaal
5/10
Gameplay
5/10
Grafisch
5/10
Geluid
6/10
Duur
5/10

Bow to Blood: Last Captain Standing

Release
vr 05 apr, 2019
Genre
Avontuur
Platform
ps4
Uitgever
Triteboy
Ontwikkelaar
Triteboy

Score

Verhaal
5/10
Gameplay
5/10
Grafisch
5/10
Geluid
6/10
Duur
5/10