Power Rangers: Battle For The Grid

Een vechtgame met de Power Rangers in de hoofdrol? Het klonk als muziek in de oren, maar helaas bleek de game op release te weinig om het lijf te hebben. Nu, na enkele fikse updates, is het tijd om de game finaal aan de tand te voelen.De geteste versie is de PS4-versie.

Verhaal


Power Rangers: Battle for the Grid kende aanvankelijk bij release geen verhaalmodus en daar bleek net het schoentje te wringen. Gelukkig voor ons heeft nWay, ontwikkelaar van dienst, iets langer dan een maand na release het proces kunnen versnellen en wist het de modus te integreren. En we moeten eerlijk zijn: het maakt echt een verschil. Zo verzorgde Kyle Higgins (gekend van Mighty Morphin Power Rangers: Shattered Grid, Nightwing, en Batman: Gates of Gotham) het script en kon Dan Mora (Go Go Power Rangers, Buffy the Vampire Slayer, Klaus) zijn werk maken van de gebruikte tekeningen.

Uiteindelijk blijkt de verhaalmodus de gemiste extra te zijn die de game naar een hoger niveau tilt. Zo verklaart het ook waarom bepaalde personages (die voor velen ongekend zullen zijn) in de game werden geďntegreerd, daar het verhaal is gebaseerd op het Shattered Grid-event uit Boom! Studios’ Power Rangers-stripverhaalreeks. Hierin moeten Power Rangers uit verschillende tijdperken het opnemen tegen de kwaadaardige Lord Drakkon, een alternatieve versie van Green Ranger Tommy Oliver.Gameplay


Naast de belangrijke toevoeging van de verhaalmodus, was het reeds mogelijk om onder andere een arcademodus en online te spelen. Hierbij krijg je de ene tegenstander na de andere voor de voeten geworpen, die je met de movelists die elk personage rijk is moet zien te verslaan. Je hoeft je niet aan combo’s als in Tekken, Street Fighter of Mortal Kombat te verwachten, maar het zit best goed in elkaar. Met de actieknoppen kan je meppen uitdelen (afhankelijk van het gekozen personage, met of zonder wapen) en naarmate je vecht, vult zich een metertje. Hiermee kan je een speciale aanval uitvoeren en meer schade aanrichten. Het is ook mogelijk na verloop van tijd de hulp van Zords in te schakelen, wat net voor dat tikkeltje extra zorgt.

Graphics & Sound


Grafisch is Power Rangers: Battle for the Grid geen hoogvlieger, daarvoor zit er gewoon te weinig detail (lees: afwerking) in alles verwerkt. Gelukkig hadden we wel nog nergens last van bugs, speelt de game heel vlot en krijgt de game net dat puntje extra door de mooie tekeningen in de verhaalmodus plus integratie van stemmenwerk (door onder andere originele acteurs uit de serie).Conclusie


We weten niet wat ontwikkelaar nWare bezielde om de game geen twee maand uit te stellen en ons van een meer compleet vechtspel te voorzien, want hetgeen ze met de laatste update introduceerden is wat alle fans om vroegen. Meer personages, een mooie verhaalmodus en extra content. Het blijft nog altijd op vlak van vechtgame geen hoogvlieger, maar wel een leuk tussendoortje voor de kostprijs van net geen 20 euro.

Pluspunten


  • Verhaalmodus
  • Originele tekeningen en stemmenwerk
  • Speelt vlot


Minpunten


  • Graphics
  • Geen nieuwe trophy’s na update toegevoegdReviewer: JohnCena

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7/10
Grafisch
6/10
Geluid
6/10
Duur
7/10

Power Rangers: Battle For The Grid

Release
di 26 mrt, 2019
Genre
Vechten
Platform
ps4
Uitgever
nWay
Ontwikkelaar
nWay

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7/10
Grafisch
6/10
Geluid
6/10
Duur
7/10