Xenon Racer

Met Xenon Racer laat SOEDESCO zien wat racen in de toekomst zal worden. Wij namen alvast een kijkje in de toekomst ...

 

De geteste versie is de PS4 Pro versie.

Verhaal


Het jaar is 2030. De beroemdste autofabrikanten organiseren een onofficieel kampioenschap voor auto’s op basis van magnetische levitatie om zo de nieuwe technologie te testen. Tegen die tijd beschikken de hoogtechnologische auto's al over een vergevorderd energieterugwinningssysteem of ERS en kunstmatige intelligentie. Hoog tijd dus om de toekomst van het racen te testen en onze vaardigheden verder te laten evolueren.  

Aangezien deze setting eerder bedoeld is als kapstok en er verder geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


Racen in Xenon Racer doe je met XRC-Hybrideprototypes. Zoals hierboven beschreven is het belangrijkste onderdeel van deze wagens de ERS. De ERS kan je vullen door te driften of de ouderwetse power ups te pakken op het circuit. In totaal kan je drie ERS-eenheden tegelijkertijd vol hebben. Het ontladen van je ERS zorgt voor een tijdelijk boost aan snelheid. In totaal zijn er achttien speelbare wagens en worden de races verreden over zeven locaties (zoals Frankrijk, Canada, Dubai en Japan). Voor elke wagen zijn er diverse updates te verdienen en met het toepassen van deze updates kan je de wagens naar jouw persoonlijke voorkeur aanpassen. Je moet er wel aan denken om de balans in je wagen te respecteren. Zo heb je niets aan een hoge topsnelheid als je wagen niet goed is in het hanteren of driften. Op cosmetische vlak is genoeg ruimte voorzien om je wagen naar eigen wens aan te passen. Zo heb je de mogelijkheid om de kleur van de wielen, velgen en raam aan te passen. Naast het verdienen van upgrades kan je ook nieuwe wagens vrijspelen door races te winnen in het Xenon Racing Championship.

 
   

Qua modi is Xenon Racer uitgebreid te noemen. De meeste tijd zal je doorbrengen in het Xenon Racing Championship, dat bestaat uit normale races, eliminaties of een race tegen de klok, en kan je het best vergelijken met een carričremodus. Alle beschikbare races zijn ook in offline modi te spelen. Wat ons wel meteen opviel, en met enthousiasme hebben ontvangen, is de toevoeging van de ouderwetse 'split screen'-races. Naast al dit offline geweld is er uiteraard ook een online multiplayer aanwezig. Hier zien we toch wel een aantal beperkingen. Zo is het niet mogelijk om een private lobby aan te maken en wordt het startveld altijd aangevuld met AI spelers tot het startveld acht wagens telt.

Normaal gesproken zien we in race games dat de AI doet aan het zogeheten “treintje rijden” en rijden ze de races nog cleaner dan een hoog bejaarde automobilist. In Xenon Racer is dit wel anders. Het treintje rijden is totaal niet aan de orde. Alle AI-wagens zullen er alles aan doen om jou, en de andere AI-wagens, in te halen voor een betere eindklassering. Deze pittige AI is niet storend en brengt extra spanning mee in de races.

 

Graphics & Sound


Xenon Racer bevat een lekkere lounge soundtrack die niet tot ergernis leidt. De wagens van de toekomst klinken lekker en bij het gebruik van de ERS wordt het gevoel van snelheid goed naar voren gebracht. De wagens en omgeving zien er strak uit (zo is er ook veel oog voor detail van de wagens), maar af en toe valt Xenon Racer op het grafisch vlak door de mand. Het ene moment hebben we te maken met een uitstekend PS4-game, een race later lijkt het alsof je een PS3-game aan het spelen bent. Dit is vrij storend aangezien je op deze manier niet goed de bochten kan inschatten.

Conclusie


Het is jammer dat Xenon Racer grafisch niet constant is en er beperkte opties zijn in de multiplayer. Hier tegenover staat wel weer een breed aanbod op het gebied van de offline races. In de basis is Xenon Racer geen verkeerde arcaderacer maar de minpunten drukken wel op het oordeel. We hopen dat SOEDESCO deze minpunten door middel van updates kan verhelpen. Mochten ze dit doen, dan heb je met Xenon Racer een arcaderacer in huis waar je veel plezier uit kan halen.

Pluspunten


  • Pittige AI
  • Uitgebreide speelmodi


Minpunten


  • Beperkte opties in de multiplayer
  • Grafisch niet altijd even sterk
Reviewer: Vinsanity

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7/10
Grafisch
6.5/10
Geluid
7/10
Duur
7.5/10

Xenon Racer

Release
di 31 dec, 2019
Genre
Race
Platform
ps4
Uitgever
SOEDESCO
Ontwikkelaar
3DClouds.it

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7/10
Grafisch
6.5/10
Geluid
7/10
Duur
7.5/10