Onimusha: Warlords

Onimusha is een van de vele gamereeksen waar Capcom in het PlayStation 2-tijdperk mee wist te scoren en met de release van Onimusha: Warlords op PlayStation 4 hoopt het nieuwe fans voor zich te scoren. Een geslaagde zet?

 

De geteste versie is de PS4-versie.

Verhaal


In Onimusha: Warlords kruip je in de huid van samoerai Samanosuke Akechi, ten tijde van de Sengoku-periode. Wanneer Nobunaga Oda tijdens de strijd wordt geveld, duiken er demonen op en wordt prinses Yuki ontvoerd. Aan jou nu de taak om - wat een cliché - de prinses te redden uit de klauwen van de demonen en slechterik Nobunaga, die door de demonen opnieuw tot leven werd gewekt, te verslaan.Gameplay


Voor het verslaan van allerlei soorten demonen beschikt Samanosuke niet alleen over zijn katana, maar wordt hij ook bijgestaan door de 12 oni. Hij ontvangt van hen de mogelijkheid om verschillende soorten orbs te absorberen bij het uitschakelen van elke tegenstander. Hiermee kunnen niet alleen upgrades worden vrijgespeeld voor de katana, maar krijg je ook toegang tot drie extra wapens, elk met hun eigen magische krachten om te gebruiken: Raizan, Enryuu en Shippuu.

Naast het uitschakelen van de vele vijanden, dat verbazingwekkend vlotter gaat dan verwacht voor een remastered PS2-game, zal je occasioneel ook puzzels moeten oplossen om voortgang te boeken. Wie Onimusha eerder al heeft gespeeld, kan de game in minder dan drie uur uitspelen, anderen zullen er niet veel langer over doen naargelang de gekozen moeilijkheidsgraad. Het is dan ook jammer dat Capcom niet heeft geopteerd om Genma Onimusha te remasteren, gezien die Xbox-versie 15 jaar geleden extra contant ontving in de vorm van onder meer een langere speelduur door de toevoeging van enkele boss fights.Graphics & Sound


Onimusha: Warlords is geen remake geworden, zoals Crash Bandicoot en Spyro, maar een gewone remaster voor de huidige generatie consoles. Naast verbeterde textures, breedbeeld en de toevoeging van Trophy’s hoef je dan ook geen wonderen te verwachten.

Conclusie


Capcom brengt met de remaster van Onimusha: Warlords een klassieker terug op de markt en weet daarbij te overtuigen met verbeterde textures, een verhoogde resolutie en de toevoeging van Trophy’s. De game speelt na al die jaren nog steeds vlot, maar mist helaas wel extra content die Capcom wél wist te introduceren met Genma Onimusha op de originele Xbox. Die extra boss fights en verlengde speelduur hadden we immers graag in deze PS4 ook gezien, maar voor 20 euro kunnen we zeker niet klagen.

Pluspunten


  • Speelt vlot na al die jaren
  • Gunstige prijs


Minpunten


  • Bevat geen extra content
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
7/10

Onimusha: Warlords

Release
di 15 jan, 2019
Genre
Actie / Avontuur
Platform
ps4
Uitgever
Capcom
Ontwikkelaar
Capcom

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
7/10