Warhammer: Vermintide 2

Na de release op de PC hebben we nog een jaar lang moeten wachten op het vervolg van Warhammer: Vermintide. Nu maakt deze avonturengame zijn opmars naar de PS4. Zijn wij in staat om de Skaven af te slaan?De geteste versie is de PS4 PRO versie.

Verhaal


Citaat van: Sigmar

There can be no victory. The darkness always returns.


Met deze ontmoedigende woorden begint Vermintide II. Onze helden hebben in het eerste deel de Skaven terug gedrongen, maar zullen nu naar de woorden van Sigmar terugkeren, en hoe ... De Skaven rekruteren hordes strijders van de Chaos-wereld om aan hun zijde te strijden. Ondertussen zijn onze helden ook gevangen genomen, en daar begint het spel: bij jouw ontsnapping.

We weten dat het verhaal eerder ondersteunend werkt om de vele missies aan elkaar te knopen, toch kan je je al snel vinden in deze setting aangezien er een hele hoop nieuwe vijanden in het spel vervat zitten.

Gameplay


Vermintide II doet alles wat zijn voorganger doet, maar ofwel uitgebreider, of gewoonweg beter. De kern van het spel blijft wel nog altijd het verslaan van vele hordes vijanden in teamverband, en dit doe je in omgevingen die wel veel weg hebben van deel één, maar dat zet geen domper op de vreugde. Naast de Skaven zijn er nu ook de Chaos-strijders die je zullen tegenwerken. Die brengen een hele hoop sterke vijanden met zich mee, waaronder zwaarbewapende krijgers, grote trollen, maar ook een hoop uitschot dat eerder dienst doet als kanonnenvoer. Zelf kan je aan de slag binnen verschillende klassen. Nu heb je per type personage drie beschikbare klassen - die je wel eerst moet vrijspelen.


   

Wat een grote upgrade heeft gekregen is het craftsysteem. Net zoals alle systemen kan je deze nu handig bereiken in je menu. Op simpele wijze zal je opnieuw wapens en andere uitrusting ontmantelen, bouwen, upgraden, de statistieken ervan wijzigen en zo meer. Na elke missie krijg je naast een hoop experience points ook een kistje toegewezen. De 'waarde' van dit kistje stijgt naargelang je doelstellingen hebt voltooid. Speciale dobbelstenen en boeken die je vindt zorgen voor een opwaardering, waardoor de items in je kistje uiteraard ook beter worden. Kistjes kan je ook krijgen wanneer je uitdagingen voltooit. Deze vind je allemaal terug in een boek in de herberg die dienst doet als hub. Je hebt uitdagingen die je moet voltooien in bepaalde levels, of uitdagingen die gaan over het verslaan van - specifieke – vijanden. Je hebt zelfs dagelijkse en wekelijkste uitdagingen! Kansen genoeg dus om je uitrusting op te waarderen, want dit is een groot aspect van het spel.

   

Graphics & Sound


Niet alleen op vlak van gameplay krijgt het spel een upgrade, want die kreeg het ook op grafisch vlak. De omgevingen en vijanden zijn gewoonweg scherper weergegeven en de tussenfilmpjes zijn ook van een hoger niveau. Op auditief vlak is alles ongeveer hetzelfde gebleven, alsook de interacties tussen de verschillende personages, wat soms een grijns op ons gezicht toverde.

Conclusie


Vermintide II is alles wat je hoopt te vinden in een opvolger van een game die je graag speelde. De kern van de gameplay is bewaard gebleven, op audiovisueel vlak ondervind je een upgrade en het craftsysteem is gewoonweg veel toegankelijker. Wie plezier beleefde aan deeltje één mag deze blindelings aanschaffen.

Pluspunten


  • Goede upgrades ten opzicht van deel één
  • Grafisch een pak beter geworden


Minpunten


  • Verhaal is aanwezig, maar dient enkel als kapstop
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
9/10
Grafisch
8/10
Geluid
8.5/10
Duur
9/10

Warhammer: Vermintide 2

Release
di 18 dec, 2018
Genre
Actie / Avontuur
Platform
ps4
Uitgever
Games Workshop
Ontwikkelaar
Fatshark

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
9/10
Grafisch
8/10
Geluid
8.5/10
Duur
9/10