Gungrave VR

Gungrave, een minder gekende videogamereeks die ten tijde van de PlayStation 2 uit het verre Japan kwam overgevlogen, is klaar voor diens terugkeer. Met Gungrave VR (en de standalone uitbreiding U.N.) probeert XSEED Games nu de menigte alvast op te warmen voor ze het volwaardige Gungrave G.O.R.E. lanceren.

 

De geteste versie is de PS4-versie.

Verhaal


XSEED Games lanceert Gungrave VR samen met diens standalone uitbreiding Gungrave VR U.N. in de hoop de franchise nieuw leven in te blazen en fans van de PS2-titels warm te maken voor het nieuwe, volwaardige deel dat eraan zit te komen: Gungrave G.O.R.E.. Helaas bevat deze VR-titel buiten een korte introductie geen verhaal en krijgt de speler niks mee over Grave (hoofdrolspeler in kwestie). Jouw missie is het verslaan van vijanden die de stad terroriseren, gevolgd door baasgevechten. Duidelijk, toch?

Gameplay


Gungrave VR start met een korte tutorial waarbij duidelijk wordt gemaakt hoe je in de game kunt rondlopen, schieten en je speciale aanval kan gebruiken. Rondlopen doe je door de linkerstick te gebruiken, terwijl je de VR-headset gebruikt om rond te kijken en ook te mikken. Schieten lukt aardig met behulp van de R2-trigger, naast het tijdelijk vertragen van de tijd via Reaper Time (L2-toets) en het gebruiken van je speciale aanval door vierkantje en driehoekje tegelijk in te drukken. Je kan ook nog opzij springen en je mêlee-aanval gebruiken, zeer handig als vijanden hun raketten afschieten en je deze wil terugsturen of ontwijken.De basisgame bevat welgeteld zes missies, waarbij je levels doorkruist in third-person view en alle vijanden moet zien uit te schakelen. Na iedereen te hebben verslaan, word je getrakteerd op een baasgevecht. Nadien kan je meteen doorgaan naar de volgende missie, vaak afgewisseld met een on-rails schietervaring in first-person view. De missies zijn eentonig en kort, maar zijn wel leuk om te doorkruisen. De standalone uitbreiding Gungrave VR U.N. schotelt je meer van hetzelfde voor, het zijn drie missies, maar deze keer afwisselend in third-person view en van langs de zijkant gezien. Zo kan je enkel links en rechts voortbewegen en duiken er nieuwe soorten tegenstanders op. In een half uurtje heb je alles voltooid, waardoor je in twee uur tijd alles van Gungrave hebt gezien. Kort, krachtig, maar helaas te weinig voor diens vraagprijs.

Graphics & Sound


Het is even schrikken bij het opstarten van Gungrave. Standaard staat het geluid te luid ingesteld en schrikken de spierwitte achtergronden met de logo’s van de uitgever en ontwikkelaar enorm af. De game zelf geniet van enkele anime-filmpjes en aardige graphics. Niet op topniveau, maar gezien de vlotte gameplay nemen we het er zonder al te veel tegenpruttelen bij.Conclusie


XSEED Games slaat de bal mis door Gungrave VR en diens uitbreiding te etaleren als een introductie tot het nieuwe, echte deel uit de franchise dat binnenkort verschijnt en schotelt eerder een luchtige VR-game voor. Het spel heeft weinig om het lijf door een gebrek aan verhaal en lagere speelduur, maar verdient vooral lijfstraffen wegens het bijhorende prijskaartje van 40 euro. Voor 15 euro hadden we weinig reden tot klagen, dus wacht gerust even op die prijsdaling…

Pluspunten


  • Vlotte gameplay
  • Leuk concept


Minpunten


  • Te duur
  • Te kort
  • Te weinig content
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
1/10
Gameplay
7/10
Grafisch
6/10
Geluid
6/10
Duur
3/10

Gungrave VR

Release
vr 07 dec, 2018
Genre
VR
Platform
ps4
Uitgever
Marvelous Europe
Ontwikkelaar
Marvelous Europe

Score

Verhaal
1/10
Gameplay
7/10
Grafisch
6/10
Geluid
6/10
Duur
3/10