Spyro Reignited Trilogy

Nadat de fans schreeuwden om een remaster van de Crash Bandicoot-trilogie, en ze die vorig jaar ook kregen, was Spyro als volgende aan de beurt. Na een paar kleine teasers, kwam Activision dan ook met Spyro Reignited Trilogy op de proppen. Een geslaagde remaster?

 

De geteste versie is de PS4-versie.

Verhaal


De mascottes van de originele PlayStation waren jaren geleden ongetwijfeld Crash Bandicoot en Spyro. Het paarse draakje kende maar liefst drie geslaagde avonturen indertijd en mag diezelfde avonturen nu nogmaals overdoen, maar dit keer op de huidige generatie consoles. Ontwikkelaar Toys for Bob, voornamelijk gekend om de Skylanders-reeks, stond in voor het ‘remasteren’ van de drie pareltjes waar Insomniac zoveel werk en liefde in had gestoken. Met succes, want zowel Spyro the Dragon, Spyro 2: Ripto's Rage! en Spyro: Year of the Dragon blijven hetzelfde karakter behouden als pakweg twintig jaar geleden. Het verhaal, grappige dialogen en meer blijven onaangetast; Spyro is nog steeds het kleine draakje met de grote mond die verschillende werelden moet verkennen om zijn bondgenoten te redden, diamanten te verzamelen en schurken te verslaan. Nostalgisch, toch?Gameplay


We waren het bijna na al die jaren vergeten, maar Spyro is en blijft een verslavende gamereeks. Rond rennen, springen, zweven, vuur blazen, diamanten verzamelen, schurken verslaan en in elke wereld voor de volle 100% voltooing gaan; Toys for Bob is erin geslaagd het origineel quasi perfect te evenaren. Quasi zeggen we, want hoe vlot de game ook wel niet speelt, toch zijn de laadtijden ietwat aan de lange kant. Het zou, na al die jaren, niet mogen zijn, maar het valt perfect door de vingers te zien als je de kwaliteit opmerkt van deze Spyro Reignited Trilogy.  

Graphics & Sound


De drie geremasterde Spyro-games zien er stuk voor stuk gelikt uit en ze blijven ook duidelijk trouw aan het origineel wanneer je de beelden naast die van de originele legt. De cutscenes, dialogen (die ook opnieuw zijn ingesproken), gebeurtenissen en meer zijn volledig naar hedendaagse normen omgezet met hier en daar zelfs wat extraatjes om elke wereld er wat meer gevuld te laten uitzien. Ook Spyro’s looks zijn veranderd, wat even wennen is, maar hij ziet er alleszins stukken beter uit dan in de Skylanders-games.Conclusie


Voor nog geen 40 euro haal je drie, weliswaar reeds gekende, games in huis die door ontwikkelaar Toys for Bob op een indrukwekkende manier zijn herwerkt naar hedendaagse normen. Spijtig wel dat men de laadtijden niet wist te reduceren, maar dat nemen we er maar al te graag bij nu we Spyro terug op zijn ouderwetse manier aan het werk kunnen zien!

Pluspunten


  • Nostalgie
  • Mooie remaster
  • Gameplay intact
  • Humor


Minpunten


  • Bepaalde laadtijden
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
9/10
Grafisch
9/10
Geluid
8/10
Duur
8/10

Spyro Reignited Trilogy

Release
di 13 nov, 2018
Genre
3D Platformer
Platform
ps4
Uitgever
Activision
Ontwikkelaar
Toys for Bob

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
9/10
Grafisch
9/10
Geluid
8/10
Duur
8/10