Ride 3

Milestone kwam in 2016 met Ride 2. Nu, twee jaar later, komt men met de opvolger, Ride 3. Wij zochten uit of de nieuwste telg in deze serie zich stand kan houden tussen al het andere racegeweld.

 

De geteste versie is de PS4 Pro versie.

Verhaal


Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


In Ride 3 is het weer mogelijk om zowel online als offline je ronden te rijden. In de online multiplayer komen we het bekende recept tegen. Door middel van een stemsysteem kiezen de spelers in de lobby de klasse van de motoren waarmee gereden wordt, en in het daaropvolgende stemmoment de baan waarop de race zal plaatsvinden.

Offline kan je snel een sessie starten met de gebruikelijke Quick Race. Daarnaast is het ook mogelijk om een Time Attack te rijden of zelfs een heuse Drag Race, maar de meeste tijd zal je spenderen in de Career Mode. In Career begin je onderaan in level 1, en elke level bestaat uit een aantal volumes van een vijf tot zeven races. Deze races variëren van een circuitrace, punt-tot-punt race, een time attack of een drag race. Als je in een aantal volumes alle races met een eerste plek hebt voltooid, kan je het volgende level en een special vrijspelen. In een special staat een bepaalde motor centraal over een aantal races.Ride 3 is geschikt voor zowel de nieuwkomer als voor de hardcore racefan. Zo zijn er weer genoeg hulpmiddelen die aan en/of uitgezet kunnen worden. De game is zo geprogrammeerd dat als je x aantal races hebt gewonnen, de game met een suggestie komt voor het aanpassen van de hulpmiddelen. Op deze manier krijg je altijd een mooie uitdaging voorgeschoteld. Bovendien is de besturing van de motoren prima te noemen, en zijn alle oneffenheden van de circuits goed merkbaar waardoor je altijd de focus moet vasthouden.

In Ride 3 zijn er genoeg motoren om vrij te spelen. In totaal zijn er 200 motoren beschikbaar. Denk hierbij aan de Kawasaki Ninja ZX-6R 636, Honda CBR900RR/Fireblade, Triumph Tiger Sport en de Ducati 888 SP5. Naast de hoeveelheid motoren is de diversiteit aan circuits ruimschoots aanwezig. Zo zijn er 27 circuits en een aantal circuits tellen meerdere lay-outs waardoor het totaal aantal circuits waarop gereden kan worden rond de 50 zit. Zo kan je racen op Brandshatch, Laguna Seca, Imola, Macau, Billown Circuit en als klapper de Nürburgring Nordschleife.

Ook is het mogelijk om zowel de motorisch als de cosmetische kenmerken van je motor aan te passen. De editor die men hiervoor heeft gemaakt werkt goed en is gebruiksvriendelijk. Mocht je zelf niet zo creatief zijn, dan is het mogelijk om online set-ups van andere gamers te downloaden en te gebruiken. Het aanpassen van het motorische gedeelte gaat niet al te diep. Er zijn maar een paar onderdelen die aangepast kunnen worden en per onderdeel heb je gemiddeld 2 a 3 keuzes. Naast het aanpassen van je motor is het ook mogelijk om de kleding van je rijder aan te passen.Graphics & Sound


Het is Milestone gelukt om Ride 3 te voorzien van een mooie 60 fps. De motoren zien er prachtig uit en hebben allemaal hun eigen, unieke geluid. Wat ons wel is opgevallen is dat er tijdens de races niet veel fans aan de kant van de circuits staan. Hierdoor krijg je soms het idee dat je meer een veredeld trainingsrondje aan het rijden bent. Dit is maar een klein minpunt aangezien Milestone er voor gekozen heeft om de grafische kracht bij de motoren te leggen, alhoewel er geen schademodel is dat invloed heeft op de prestatie van de motor. Verder zijn de diverse circuit goed neergezet en zit het met het gevoel van snelheid goed.

Conclusie


Als je een liefde hebt voor motoren maar geen fan bent van de MotoGP of MXGP serie, dan is Ride 3 misschien wel de game voor jou. Doordat er een grote collectie aan motoren en diversiteit aan circuits aanwezig zijn, is Ride 3 een game geworden waarin je de nodige uren kan stoppen.

Pluspunten


  • Grote collectie motoren die vrijgespeeld kunnen worden
  • Racen met een stabiele 60 fps


Minpunten


  • Weinig activiteit naast de circuits
  • Geen schademodel
Reviewer: Vinsanity

Score

Verhaal
8.5/10
Gameplay
8.5/10
Grafisch
8/10
Geluid
8.5/10
Duur
9/10

Ride 3

Release
za 30 nov, 2019
Genre
Sport
Platform
ps4
Uitgever
Milestone
Ontwikkelaar
Milestone

Score

Verhaal
8.5/10
Gameplay
8.5/10
Grafisch
8/10
Geluid
8.5/10
Duur
9/10