Taiko no Tatsujin: Drum Session!

Is het Westen klaar voor deze Taiko no Tatsujin: Drum Session? Dat lees je hier!De geteste versie is de PS4 versie.

Wegens het ontbreken van een verhaal krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere.

Gameplay


Deze vanuit het Oosten gewaaide partygame legt de nadruk op één groot gameplay-onderdeel: op het juiste knopje drukken, en dit op het gepaste tijdstip. Gamers die vroeger Guitar Hero hebben gespeeld, weten perfect waar het over gaat. In deze game heb je slechts twee verschillende soorten slagen, laten we ze voor de gemakkelijkheid onderverdelen in kruisje en rondje. Tijdens het afspelen van de ophitsende muziek zie je een rood of blauw cirkeltje - het kruisje en rondje - op je afkomen, en het komt er op aan om gewoon op het correcte tijdstip op de correcte knop te drukken. Af en toe krijg je wel nog een speciaal icoontje op je afgevuurd, maar veel meer dan snel op een  knopje duwen is er niet aan.We mogen stellen dat de gemakkelijkste modus gewoonweg zeer gemakkelijk is, terwijl je bij normaal - en er is nog hard en extreem - toch al je handen uit je mouwen mag schudden. Deze game legt de nadruk op het 'party'-gehalte, want je kan deze game met twee offline en online spelen.

Bij sommige liedjes kan je het zelfs opnemen tegen legendarische personages zoals Heihachi Michima en ... Musti.

Graphics & Sound


Deze game is vooral voor gamers die urenlang naar het Japanse muziekrepertoire kunnen luisteren. De ene keer onverstaanbare zanggeluiden zoals je die kent van anime's of sommige games (NIER is daar ook een uitblinker in), de andere keer ophitsende pop-songs waarbij je spontaan epilepsie-aanvallen krijgt, én dan moet je nog op knopjes duwen ook ...

Conclusie


Deze Taiko no Tatsujin: Drum Session! zal in het Westen zijn schare fans wel vinden, maar zal het grote publiek niet kunnen bekoren. Op vlak van gameplay heeft deze repetitieve game niet al te veel te bieden, en zeker het online gedeelte is op zich wat raar, om zichzelf dan te profileren als partygame.

Pluspunten


  • Goed voor ADHD'ers


Minpunten


  • Gewoon niet voor het Westen bedoeld
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
6/10
Grafisch
6/10
Geluid
6/10
Duur
6/10

Taiko no Tatsujin: Drum Session!

Release
vr 02 nov, 2018
Genre
Simulator
Uitgever
Bandai Namco
Ontwikkelaar
Bandai Namco

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
6/10
Grafisch
6/10
Geluid
6/10
Duur
6/10