Grip: Combat Racing

Grip is een nieuw type racer die een heus driedimensionaal gedeelte toevoegt aan het genre. Lees hier hoe wij over het plafond scheurden!De geteste versie is de PS4 versie.

Wegens het ontbreken van een verhaal krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere.

Gameplay


Op het eerste zicht zou je denken dat je te maken krijgt met een racer met weinig nieuws onder de zon. Je kan bepaalde voorwerpen opnemen en gebruiken, zoals raketten, schilden en zo meer, en af en toe zie je een 'pad' staan dat je een boost geeft in snelheid. Toch is deze laatste opmerking zeker niet onbelangrijk. Wanneer je snelheid hoog genoeg is, ben je in staat om tegen de wanden aan te rijden, en zelfs helemaal ondersteboven. Wanneer je zou vallen is er echter weinig te vrezen: je auto is zo uitgerust dat als je op je wielen landt, je gewoon verder kan rijden, zelfs al zou dat dan op zijn kop zijn.
Op zich heb je twee soorten arcaderacers: degene die zich afspelen in een (fictieve) stad, en degene waarbij je enkel zal racen op afgebakende parcours. Grid is ťťn van die laatste soort. Omwille van dit principe zijn er een hoop modi die je uiteraard wel zal kennen zoals de gewone standaard race, of time trials. De campagne vind je in de vorm van toernooien die je zo goed mogelijk moet vervullen. Elk toernooi bestaat uit een aantal races, en wanneer je alle toernooien op een bepaalde niveau beŽindigd hebt, mag je overgaan naar de volgende. In deze modus alleen kan je al een hoop tijd spenderen. Daarnaast vinden we nog enkele modi die zich afspelen in de 'Arena' zoals Deathmatch, Steal the Stash (een soort capture the flag) en Time Bomb, waarbij je liefst niet degene bent die overblijft met de bom.

Graphics & Sound


Op audiovisueel vlak worden we niet teleurgesteld. We horen een ophitsende soundtrack en de bijpassende gamegeluiden, en we zien een futuristische, vrij gedetailleerde omgeving, die je een heus snelheidsgevoel geeft.

Conclusie


Hoewel Grip zich focust op de eenvoud van het racen, zal menig gamer hier zeker zijn plezier uit halen. Elementen waarvoor we nostalgisch zijn naar vroegere arcaderacers vinden we nu terug in een hedendaags jasje!

Pluspunten


  • Nieuwe element door het ondersteboven rijden
  • Less is more


Minpunten


  • Grafisch had het nog iets beter gekund
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
8.5/10
Grafisch
7.5/10
Geluid
8/10
Duur
8/10

Grip: Combat Racing

Release
di 06 nov, 2018
Genre
Race
Platform
ps4
Uitgever
Wired Productions
Ontwikkelaar
Caged Element

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
8.5/10
Grafisch
7.5/10
Geluid
8/10
Duur
8/10