Nickelodeon Kart Racers

Met Nickelodeon Kart Racers is het nu mogelijk om met je helden van Nickelodeon te spelen. Wij zochten uit wat je kan verwachten.

 

De geteste versie is de PS4 Pro versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


In Nickelodeon Kart Racers is het mogelijk om met personages te rijden uit de series SpongeBob SquarePants, Teenage Mutant Ninja Turtles, Rugrats, en Hey Arnold!. In totaal telt deze game 24 circuits die allemaal gebaseerd zijn op de genoemde series. Deze circuits zijn te spelen in de modi Grand Prix, Vrije race en Tijdsaanval. In Grand Prix speel je een kleine competitie van vier of acht circuits. De modi Grand Prix en Vrije race zijn te spelen met vier spelers, maar enkel in splitscreen (er zit geen online multiplayer in deze game). Daarnaast zijn deze modi te spelen in de vorm van solo (ieder voor zich) of als teamrace waarbij de resultaten van beide personages samen de stand bepalen.

Als je met meerdere spelers splitscreen gaat spelen heb je ook de mogelijkheid om arenagevechten te houden. In deze modus zitten drie kleine minigames waarbij je elkaar moeten raken met power-ups, waarbij je een bepaalde tijd een vlag in je bezit houden, en, ten slotte, een moderne vorm van tikkertje.

 

Tijdens het racen in de modi Grand Prix en Vrije race heb je de mogelijk om gebruik te maken van power-ups. Ook deze zijn gebaseerd op de betreffende series. Zo kan je een babyfles afschieten naar een tegenstander, een pizza of een hoop inktvissen in het gezichtsveld van je tegenstander gooien of een bellenblaas op het circuit achterlaten waar je tegenstander even de macht over het stuur verliest.

Tijdens het racen kan je bovendien munten verzamelen die je weer kan gebruiken om je kart te upgraden. Deze upgrades stellen niet zoveel voor aangezien je zelfs met een standaard kart races kan winnen als je speelt op de hoogste moeilijkheidsgraad.

Graphics & Sound


Wat opvalt aan Nickelodeon Kart Racers is dat deze game maar 533,7 MB groot is. Dat zie je ook terug aan het audiovisuele aspect. Grafisch heeft de game een verzorgde uitstraling. Tijdens het racen gebeurt er op dit vlak weinig spectaculairs. Naast het circuit oogt het vrij leeg en zijn er geen zaken die voor afleiding kunnen zorgen zoals bewegende onderdelen naast het circuit. Het jammere is dat men qua geluid de licentie niet volledig benut heeft. Wanneer je personage iets “zegt”, dan hoor je dit niet, want de betreffende woorden verschijnen linksonder in een tekstwolkje.Conclusie


Het is overduidelijk dat Nickelodeon Kart Racers zich richt op de jonge gamers. Vanuit dat oogpunt is het een prima game, wat zich ook weerspiegelt in de eindscore. Zoals eerder aangegeven is het jammer dat men op auditief vlak de licentie niet volledige benut heeft. Aangezien het een echte game voor kinderen is, is het gemis van een online multiplayer geen minpunt.

Pluspunten


  • Kindvriendelijke game
  • Volwassen gamers kunnen een gevoel van herkenning krijgen (eerste Mario Kart)
  • Voor kinderen een game waar ze lang mee zullen doen


Minpunten


  • Licentie niet volledig benut
Reviewer: Vinsanity

Score

Verhaal
6.9/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
6.5/10
Duur
7/10

Nickelodeon Kart Racers

Release
vr 26 okt, 2018
Genre
Race
Platform
ps4
Uitgever
GameMill Entertainment
Ontwikkelaar
GameMill Entertainment

Score

Verhaal
6.9/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
6.5/10
Duur
7/10