Red Dead Redemption 2

Er is een reden waarom er amper nog westernfilms worden gemaakt, maar wanneer Rockstar Red Dead Redemption 2 aankondigde, was er ongelofelijk veel interesse. Zoveel zelfs dat de game na 3 dagen al meer had opgebracht dan Marvels meest recente kaskraker. Waarom de game zo succesvol is, lees je in onze review.

 

De geteste versie is de PS4-versie.

Verhaal


In tegenstelling tot wat de titel doet geloven, is Red Dead Redemption 2 geen vervolg op Rockstars populaire PS3-game, maar een prequel. Een slimme zet van de ontwikkelaar/uitgever, aangezien niemand zo een reden heeft de game niet te spelen. Fans komen wat meer over John Marston (hoofdrolspeler uit Red Dead Redemption) te weten en nieuwkomers kunnen met een gerust hart de wilde avonturen mee beleven van Arthur Morgan, de nieuwe protagonist van dienst. Hij maakt samen met een groepje outlaws deel uit van Dutch van der Linde’s bende die, in schijnbare moeilijke tijden voor cowboys, in groep probeert te overleven door te gaan stelen, handel te drijven en meer. Iedereen in het kamp heeft zijn eigen taak en nu is het aan jou om samen met de andere outlaws er het beste van te maken. Hun droom? Een eigen stukje land hebben om daar, met tonnen geld uiteraard, een rustig leven te kunnen leiden.Gameplay


Red Dead Redemption 2 is een zodanig grote en uitgebreide game geworden, waardoor je de eerste uurtjes van het verhaal op je tanden zal moeten bijten. Niet omdat de intro heel wat weg heeft van Quentin Tarantino’s The Hateful Eight, maar omdat het gewoon even duurt vooraleer je mee bent met alles. Het verhaal - dat verteld wordt aan de hand van honderden missies, interessante NPC’s en meer - is een grote klomp om te verorberen, maar het zijn vooral nevenactiviteiten die voor interessante momenten kunnen zorgen en de besturing die even wennen is.

Zo leer je gaandeweg nieuwe zaken en trek je dus niet meteen van stadje tot stadje om er banken te overvallen, iedereen een kogel door zijn hoofd te jagen of jezelf te bezatten in de plaatselijke saloon. Nee, je leert hoe je met je paard moet omgaan (verzorgen, trainen, etc), hoe je wapens moet hanteren, hoe je jezelf fit kan houden (aan de hand van tonics, eten uit blik, whiskey) en hoe je ook op jacht kan gaan. Met pijl en boog kan je bijvoorbeeld de jacht openen op herten of konijnen om vervolgens voor eten te zorgen op kamp en de huid ervan te verkopen, maar je kan ook uitbreidingen (voor je tas om het aantal items dat je kan dragen uit te breiden) laten maken als je over de juiste types vacht beschikt. Of je dan gaat vissen, liever een beer gaat schieten of toch eerder de verhaalmissies voltooit; je bent volledig vrij wat je doet in Red Dead Redemption 2.Dat is meteen ook het mooie aan Rockstars pareltje. In het begin is het nodig de verhaalmissies te voltooien om de nodige zaken vrij te spelen, maar eens je over totale vrijheid beschikt, dan pas komt de wereld van Red Dead Redemption 2 tot zijn recht. Ga je overvallen plegen, mensen beroven en wil je niemand in nood langs de weg helpen, dan zal er snel een dikke bounty op je hoofd staan en zal je berucht geraken. Beperk je jezelf liever tot het spelen van minigames als poker en help je af en toe eens iemand, dan gebeurt net het omgekeerde. Ga dus af en toe eens van het pad af en je zal verbluft staan van wat de game je allemaal te bieden heeft.

Graphics & Sound


Van de eerste minuut in de sneeuw tot de laatste; Red Dead Redemption 2 is een parel voor het oog. De omgevingen zijn gevuld met detail, het geluid is net zoals in een film en alle personages zien er piekfijn uitgewerkt uit. Voor een open wereld game als deze doen we graag onze cowboyhoed uit respect af voor Rockstar, al krijgen ze wel geen perfecte score. Zo zitten er toch nog heel wat bugs in de game, wat bijna onvermijdbaar is bij een titel van zo’n kaliber, al drukt dat de pret slechts in de zeldzame gevallen wanneer je bijvoorbeeld tijdens een verhaalmissie letterlijk in de omgeving vast komt te zitten en opnieuw mag beginnen.Conclusie


We komen woorden tekort om een titel als Red Dead Redemption 2 zo goed mogelijk te omschrijven, daar de open wereld zodanig veel te bieden heeft, dat we na 20 uur spelen nog steeds niet alles hebben gezien. Alles zit goed in elkaar waardoor we kunnen besluiten dat Rockstar hun werk aan de titel alle (over)uren die er zijn ingekropen meer dan waard blijken te zijn. Nu is het enkel nog wachten op het online luik: Red Dead Online. Yiha!

Pluspunten


  • Meeslepend verhaal
  • Interessante personages
  • Detail en realisme
  • Nevenactiviteiten


Minpunten


  • Bugs
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
9.5/10
Gameplay
9/10
Grafisch
9/10
Geluid
10/10
Duur
10/10

Red Dead Redemption 2

Release
vr 26 okt, 2018
Genre
Actie
Platform
ps4
Uitgever
Rockstar
Ontwikkelaar
Rockstar

Score

Verhaal
9.5/10
Gameplay
9/10
Grafisch
9/10
Geluid
10/10
Duur
10/10