Space Hulk Tactics

Space Hulk bestaat al sinds 1989 als een bordspel van Games Workshop. Er zijn al enkele pogingen geweest om hier een videogame van te maken, niet altijd met het beste resultaat. Space Hulk Tactics is de nieuwste poging die veel inspiratie haalt uit het bordspel.De geteste versie is de PS4 versie.

Verhaal


Space Hulk Tactics speelt zich af in het 40K universum in de verre toekomst, maar het verhaal stelt helaas weinig voor. De Space Marines nemen het op tegen een stroom aan Genestealers (aliens) op verschillende ruimteschepen. Je kan een campagne starten voor Space Marines of Genestealers waarbij je een tiental missies kan spelen. De Space Marines moeten de menigte aan Genestealers overleven en de Genestealers moeten de Space Marines vermoorden. Jammer genoeg is er weinig samenhang tussen de missies en is het moeilijk om de rode draad te vinden zonder alle tekstvakjes te lezen en notities te nemen tijdens de vertelling van de missies. Eenmaal de missie start ben je het verhaal al vergeten en tijdens de missie komt er weinig verhaal naar boven.
Gameplay


Space Hulk Tactics speelt als een turn-based strategiespel, vergelijkbaar met Xcom, met enkele letterlijke invloeden van het bordspel. Eerst plaats je de Space Marines op de map, daarna wordt er om beurt gespeeld. Tijdens je beurt kan je verschillende acties doen, zoals een aantal vakjes bewegen, schieten of een mÍlee-aanval uitvoeren als er een vijand in de buurt is, en, ten slotte, in Overwatch of defensieve modus gaan. Als je in Overwatch gaat, kan je reageren tijdens de beurt van je tegenstander. In defensieve mode, heb je extra defensieve dobbelstenen. Acties worden uitgevoerd door dobbelstenen te gooien, deze worden achter de schermen gegooid, maar je krijgt wel het resultaat te zien. Voor je een actie uitvoert, krijg je ook het slaagpercentage te zien. Ten slotte kan je ook kaarten spelen die je een extra voordeel geven, of je kan ook kaarten inruilen voor extra actiepunten.

Naast het verhaal kan je ook nog aan de slag met de Skirmish-mode, een online versus mode. Je kan altijd kiezen als welke factie je speelt, Space Marines of Genestealers. Je kan ook je eenheid aanpassen naar believen, zowel op vlak van vaardigheden als hun uiterlijk. Voor het laatste biedt enorm veel aanpasmogelijkheden. En als je nog meer wil aanpassen, kan je ook je eigen levels ontwerpen en die diepgaand aanpassen.
Graphics & Sound


Op grafisch vlak scoort Space Hulk Tactics geen topscore. Alles ziet er redelijk duister uit waardoor veel details verloren gaan. Je kan het spel ook op twee manier spelen, vanaf de klassieke top-down view of vanuit eerste persoon, door de ogen van de actieve Space Marine. Op zich is dit heel knap gedaan en toont dit perspectief het "bordspel" vanuit een andere hoek. Alleen zijn de gangen waar je doorheen loopt enorm druk. Daarom speel ik het voornamelijk op de klassieke manier. Waar ik het meeste onder de indruk van ben, zijn de aanpasmogelijkheden van je eenheden. Je kan ieder klein detail aanpassen en van kleur veranderen.  Op gebied van geluid valt er weinig op aan te merken. De sfeergeluiden zijn in orde, dito voor de geluidseffecten. Een echte soundtrack is er niet en als die er al is, is de enorm vergeetbaar.

Conclusie


Space Hulk Tactics is een uitstekende digitale versie van het bordspel. Als je dit weet en je fan bent van dergelijke bordspellen, ga je een leuke tijd beleven. Aangezien het bordspel Space Hulk niet meer verkrijgbaar is, tenzij je er veel te veel wil voor betalen op de tweedehandsmarkt is dit de goedkoopste manier om te genieten van Space Hulk.

Pluspunten


  • Eindeloos aanpasmogelijkheden van je legertje
  • Goedkoopste manier om het Space Hulk-bordspel te spelen
  • Verlies geen tijd met het opzetten en opbergen van het spel


Minpunten


  • Lange laadtijden
  • Voor een beperkt publiek
Reviewer: xXiNiXx

Score

Verhaal
6.5/10
Gameplay
7/10
Grafisch
8/10
Geluid
7.5/10
Duur
8/10

Space Hulk Tactics

Release
di 09 okt, 2018
Genre
Tactisch
Platform
ps4
Uitgever
Focus Home Interactive
Ontwikkelaar
Cyanide Studio

Score

Verhaal
6.5/10
Gameplay
7/10
Grafisch
8/10
Geluid
7.5/10
Duur
8/10