NBA 2K Playgrounds 2

Vorig jaar werden we aangenaam verrast met NBA Playgrounds. Kan 2K met het vervolg deze lijn doortrekken?De geteste versie is de PS4 Pro versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


Zoals de titel van de game al zegt, heeft 2K deze serie overgenomen. Dit resulteert al meteen in een stijging van het aantal spelers dat je kan vrijspelen, want in totaal zijn er meer dan 400 waaronder Michael Jordan, Kobe Bryant, LeBron James en Stephen Curry. Helaas hebben we in dat opzicht ook meteen een minpunt te vermelden, want tijdens het spelen verdien je Baller Bucks waar je, onder andere, individuele spelers mee kan vrijkopen. Het aantal Baller Bucks dat je verdient tijdens het spelen staat echter niet in verhouding tot de prijs voor de pakketjes met individuele spelers. Er zijn drie soorten pakketjes: brons, zilver en goud. Brons geeft de laagste kans op een sterspeler terwijl je met een goudpakketje gegarandeerd een topspeler krijgt. Deze pakketjes variŽren tussen de 1500 en 5000 Baller Bucks. Wil je bijvoorbeeld alleen Michael Jordan vrijkopen, dan kost je dit 25000 Baller Bucks. Uiteraard kan je echt geld verzilveren voor in-game munten zodat je een pakketje kan kopen waarmee je meteen alle spelers ontgrendelt.

   

Maar terug naar de game ... Vergeleken met NBA Playgrounds speelt NBA 2K Playgrounds 2 nog beter. De game speelt lekker soepel en kent en vrij lage instapdrempel zodat iedereen deze game, in tegenstelling tot de NBA 2K serie, snel onder de knie krijgt. Qua modi is er wel wat gewijzigd. Zo kunnen we nu een driepuntwedstijd of een oefenwedstrijd houden, en een NBA-seizoen spelen. Het NBA-seizoen bestaat uit vijftien wedstrijden. Zit je met jouw team bij de beste acht, dan mag je meedoen in de play-offs en een gooi doen naar het kampioenschap. De driepuntwedstrijd en oefenwedstrijd kunnen onder andere gespeeld worden in Santa Monica, Moscow, Hong Kong, Seoul en Washington D.C. Alle genoemde modi zijn beschikbaar tot en met vier spelers zowel offline als online.

Graphics & Sound


Op het moment dat je NBA 2K Playgrounds 2 opstart klinkt het bekende deuntje van NBA Playgrounds. Ook hier zie je dat 2K trouw aan NBA Playgrounds is gebleven door geen tracklist aan de game toe te voegen. Het menu ziet er geweldig uit en is overzichtelijk. Een leuk detail is dat men live een aantal statistieken laat meelopen. Zo zie je voorbij komen hoeveel driepunters er gemaakt zijn, hoeveel wedstrijden er gespeeld zijn, enzovoort.NBA 2K staat natuurlijk bekend om zijn correcte 'play by play'-commentaar, en NBA 2K Playgrounds 2 volgt die trend door commentaar te leveren van een acceptabel niveau. Men heeft wel een aanvulling gedaan op de commentaartekst door de toevoeging van een co-commentator. Deze rol is toebedeeld aan bekende Youtubers zoals CashNasty, Jesser en Troydan, die daarnaast nog allemaal een speelbaar personage hebben gekregen in de game.

Conclusie


We mogen gerust 2K een compliment geven voor NBA 2K Playgrounds 2. Ondanks dat zij deze serie hebben overgenomen, is men trouw gebleven aan de basis. Een minpunt is het kopen van pakketjes en individuele spelers dat totaal niet in verhouding staat met de Baller Bucks die je verdient per wedstrijd. Waar men je in NBA Playgrounds nog beloonde als je een level steeg met een pakketje met gegarandeerd een speler die je nog niet had, is het in NBA 2K Playgrounds 2 een verdienmodel geworden voor de ontwikkelaar. Het zou 2K sieren als men in een vervolg, of zelfs al in NBA 2K Playgrounds 2, hier wat aan gaat doen en hier teruggrijpt naar het beloningssysteem uit NBA Playgrounds. Al bij al is NBA 2K Playgrounds 2 een geweldige arcade-achtige basketbalgame geworden met vlotte 2-vs-2 wedstrijden.

Pluspunten


  • Meer spelers en meer animaties
  • Trouw gebleven aan NBA Playgrounds


Minpunten


  • Nieuwe spelers vrijspelen is een tijdrovend proces, zeker als je geen echt geld wilt gebruiken
Reviewer: Vinsanity

Score

Verhaal
8.4/10
Gameplay
9/10
Grafisch
8.5/10
Geluid
8/10
Duur
8/10

NBA 2K Playgrounds 2

Release
di 16 okt, 2018
Genre
Sport
Platform
ps4
Uitgever
2K Sport
Ontwikkelaar
Saber Interactive

Score

Verhaal
8.4/10
Gameplay
9/10
Grafisch
8.5/10
Geluid
8/10
Duur
8/10