WWE 2K19

Wat hebben we de afgelopen jaren zitten wenen toen uitgever 2K er maar niet in wist te slagen ontwikkelaar Yuke’s een deftige WWE-game te laten maken. Is dit jaar echter hét moment van de terugkeer? Wij kruisten onze vingers en gingen met een bang hartje met de game aan de slag.De geteste versie is de PS4-versie.

Verhaal


Hoewel er al jaren geen echte verhaalmodus in de WWE 2K-reeks verwerkt zit, deed men toch pogingen om net zoals bij de NBA 2K-titels je eigen personage te laten aanmaken en hem richting succes te stuwen in My Career. Die modus ging gepaard met ellenlange dialogen, zonder ook maar één ingesproken tekstje waardoor je je net een dove waande die zijn saaie personage de ring zag betreden om uren later nog steeds te zien sukkelen bij het uitvoeren van worstelbewegingen. Gezien wij niet de enige waren met deze kritiek, besliste ontwikkelaar Yuke’s er eindelijk iets aan te doen en is de modus van een ferme upgrade voorzien. Je personage wordt in een echte verhaallijn gegooid, waarbij je niet alleen kan spreken, maar ook iedereen (inclusief verschillende WWE-wereldsterren) rondom je. Het verhaal zelf blijft ook leuk genoeg, gezien je personage op verschillende situaties kan reageren en je bij het worstelen de nodige punten verdient om je vechter via een vaardigheidsboom onder andere nieuwe bewegingen aan te leren. Een mooie, welgekomen verbetering!Gameplay


Of je nu de vorige WWE 2K-games hebt gespeeld of niet, van zodra je de ring betreedt, voel je dat alles veel vlotter verloopt. Je personage zal, bij het uitvoeren van bepaalde grijpbewegingen, wel nog steeds in de juiste positie flitsen en ook heel wat bugs en glitches zitten nog steeds in de game verwerkt. Toch lijkt het geheel veel beter uitvoerbaar dan voorgaande edities. Het limb targeting systeem is afgeschaft waardoor je een meer arcadegevoel aan de game overhoudt, maar bij het gepind worden of het willen counteren van een move, komt de ware moeilijkheidsgraad naar boven. Hoe je het echter draait of keert, ontwikkelaar Yuke’s is erin geslaagd van WWE 2K19 een vlotter spel te maken waarbij je, in de tig modi die de game rijk is, meer plezier kan halen dan ooit tevoren. Of het nu een 8-speler match is in een kooi, de geslaagde My Career of zelfs het terugkerende Showcase waarbij je de carrière van Daniel Bryan doorloopt; het totale plaatjes klopt na enkele jaren terug.

Graphics & Sound


De WWE 2K-games zijn helaas nooit moeders mooiste geweest en ook dit jaar is dat niet anders. Bepaalde bugs die we al jaren tegenkomen, zitten nog steeds in WWE 2K19, maar voor een keer zien we wel vooruitgang in zaken als het moderne menu, de toevoeging van een stemmencast aan de My Career-modus en de ideale soundtrack die voor de game werd samengesteld. Wie weet sleutelt Yuke’s al even aan een nieuwe engine en krijgen we misschien op grafisch vlak volgend jaar eindelijk de upgrade die de reeks verdient?Conclusie


WWE 2K19 is net zoals vorige jaren een totaalpakket van gigantisch veel modi geworden, gecombineerd met minder mooie graphics, maar dit keer wel met een sterk verbeterde My Career- en Showcase-modus. Enig smet op het blazoen blijven de lootboxes, die zijn in deze titel (helaas) enkel aanwezig om sneller progressie te boeken om je personage uit te bouwen. Los daarvan lijkt ontwikkelaar Yuke’s echt wel terug op het goede spoor te zitten, iets wat de fans alleen maar zullen appreciëren.

Pluspunten


  • My Career en Showcase
  • Aantal leuke modi
  • Verbeterde gameplay


Minpunten


  • Graphics
  • Lootboxes
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
8/10
Grafisch
7/10
Geluid
8/10
Duur
9/10

WWE 2K19

Release
di 09 okt, 2018
Genre
Sport
Platform
ps4
Uitgever
2K
Ontwikkelaar
2K Sports

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
8/10
Grafisch
7/10
Geluid
8/10
Duur
9/10