NBA Live 19

NBA Live 19 is de nieuwe basketbalgame van EA Sports, waarvan wij het virtuele court betraden.

 

De geteste versie is de PS4 Pro versie.

Verhaal


Het verhaal is heel kort in NBA Live 19. Jij bent The One en nadat je klaar bent met school, wil je proberen om te slagen in de NBA. Maar je komt natuurlijk niet zomaar in de NBA. Je moet je eerst bewijzen op de pleintjes op straat. De acties die je daar maakt worden opgenomen door bekende YouTubers zoals LSK en QJB. Zo stijgt de interesse van de NBA-teams waarna je een toelatingswedstrijd mag spelen. Naar aanleiding van deze wedstrijd wordt besloten bij welk NBA team jij je gaat aansluiten.

Het is alleen jammer dat het verhaal heel erg gescript is. Zo krijg je bij de toelatingswedstrijd de opdracht om bij de eerste vijf te eindigen. Wij eindigden als eerste, en zo werden we als eerste gekozen door een NBA team, waarna we moesten kijken naar een aantal sms-berichten waarin ons personage aangaf dat hij het jammer vond dat die niet als eerste was gekozen.

 

Net als in NBA Live 18 gaat de verhaallijn over de NBA en de Street. Helaas zijn dit nog steeds twee onafhankelijke modi en is er geen combinatie tussen beide. Wil je eerst alleen maar NBA spelen of alleen maar straatbasketbal? Dat is geen probleem in dit spel.

Gameplay


NBA Live 19 speelt wel lekker soepel. De spelers reageren goed op de besturing. Een minpunt aan NBA Live 19 is dat de animaties helaas niet vloeiend lopen. Als je opeenvolgende bewegingen, en dus animaties, aan elkaar wilt koppelen, dan is er net die kleine vertraging wat kan resulteren in een gemiste poging in de aanval.

De speelbare teams zijn ook aan de magere kant. Zo zijn alleen maar de NBA teams, de twee NBA All-Star teams en de WNBA teams beschikbaar.

 

Een pluspunt aan NBA Live 19 is dat het nagenoeg geen gebruik maakt van microtransacties. De enige modus waarvoor je jouw eigen geld kan inwisselen voor in -game geld is Ultimate Team. Maar aangezien Ultimate Team in NBA Live 19 zich voornamelijk offline afspeelt, is dit geen bezwaar.

Graphics & Sound


De bekende spelers zijn redelijk goed herkenbaar en de stadions zien er netjes en verzorgd uit. De commentaar tijdens een match is echter beperkt en valt ook inhoudelijk tegen. Zo klopt de play-by-play commentaar niet en grijpt men niet terug naar prestaties uit voorgaande wedstrijden. Na twee tot drie wedstrijden heb je alle audio wel voorbij horen komen.
De soundtrack van NBA Live 19 zit gelukkig wel goed in elkaar en weet de sfeer goed neer te zetten.

 

Conclusie


Heb je geen zin in een simulatie maar wil je lekker arcade basketballen dan ben je bij NBA Live 19 aan het juiste adres, zolang je ermee kan leven dat er ten opzichte van NBA Live 18 weinig verandering in zit. Streetball is tof, zeker aangezien deze matchen de velden over de gehele wereld aandoen zoals Quai 54 in Parijs.

Pluspunten


  • Streetball blijft leuk
  • Nagenoeg geen microtransacties


Minpunten


  • Gescript verhaal komt niet overeen met de behaalde prestaties
  • Commentaar had veel uitgebreider gekund
  • Weinig vernieuwing
  • Animaties die niet vloeiend lopen
Reviewer: Vinsanity

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
6.5/10
Duur
8/10

NBA Live 19

Release
vr 14 sep, 2018
Genre
Sport
Platform
ps4
Uitgever
EA Sports
Ontwikkelaar
EA Sports

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
6.5/10
Duur
8/10