Life is Strange 2

Na het verhaal van Max gooit DONTNOD het over een andere boeg. De ontwikkelaar van Life is Strange brengt ons, na een spin-off van het eerste deel, een volwaardig tweede deel, bestaande uit vijf episodes.

 

De geteste versie is de PS4 versie.

Verhaal


We ontmoeten de tiener Sean Diaz. Hij woont samen met zijn broer Daniel en vader Esteban, nadat zijn moeder hen verlaten heeft. Sean heeft de typische tienerproblemen ... Bij elke kans glipt hij naar buiten om naar feestjes en probeert hij aan geld te geraken om bier te kopen. Daniel, de jongere broer en Minecraft-expert is bezig met het maken van zombiebloed, wanneer hij buiten per ongeluk tegen de brutale buurjongen botst. Het goedje wordt gespild op de kledij van de buurjongen, en die besluit dan maar de jongeling aan te vallen. Gelukkig is er nog oudere broer Sean die zich al snel mengt in de schermutseling. Na het opdagen van de politie, die denkt dat het echt bloed is, en het naar buiten rennen van Esteban, die enkel zijn zonen wil beschermen, loopt het grondig mis. De politieman schiet Esteban neer ...
Wat er daarna gebeurt is een grote waas: rondvliegende politie-auto's, een hevige storm. Maar Sean is zeker: hij en zijn broer moeten vluchten! In allerijl wordt nog snel een rugzak meegepikt en begint de tocht naar veilige oorden.

Gameplay


Wie de eerste Life is Strange heeft gespeeld weet waar hij of zij zich mag aan verwachten: een soort wandelsimulator waar je hier en daar een minipuzzel moet oplossen, en waar het verhaal centraal staat. In deze game wordt wel meer de nadruk gelegd op de te maken keuzes, want veelal heb je slechts twee opties, en je voelt al aan je kleine teen dat deze een grote impact zullen hebben op het verdere verloop in het verhaal, in alle vijf de episodes.

Verder komt het er grotendeels op aan om gewoon je weg te vinden, en de - hopelijk - correcte beslissingen te nemen. Die beslissingen hebben zoals gezegd invloed op het verhaal, maar zullen ook een impact hebben op de relatie tussen Sean en Daniel. Net zoals in de vorige game zal er ook een bovennatuurlijk fenomeen plaatsvinden, maar dat laten we nog in het midden, aangezien dit pas aan bod komt naar het einde van het spel toe.Graphics & Sound


Max haar fotografie had destijds een invloed op de grafische stijl, en dat is in dit spel niet anders. Sean heeft een voorliefde voor tekenen en dit toont zich vooral in de menu's en af en toe in de omgeving waarin je vertoeft. Het geluid dat we te horen krijgen is zoals verwacht ook eerder emotioneel geladen en ook op de prestatie van de stemacteurs is niets aan te merken.

Conclusie


Life is Strange 2 is een logisch vervolg van zijn voorloper. Op zich wordt er weinig gebroken met de gameplay, en ook audiovisueel zijn er zeker overeenkomsten. Het spel legt de nadruk op het verhaal, dat weer opgesplitst wordt in vijf episodes.

Pluspunten


  • Logisch vervolg
  • Keuzes lijken meer invloed te hebben


Minpunten


  • Niet veel vernieuwend
  • Soms wat saai
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
8/10
Duur
7/10

Life is Strange 2

Release
do 27 sep, 2018
Genre
Point And Click
Platform
ps4
Uitgever
Square Enix
Ontwikkelaar
Dontnod

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
8/10
Duur
7/10