My Brother Rabbit

Niet enkele AAA-games hebben de mogelijkheid een gevoelige snaar te raken, waar My Brother Rabbit het levende bewijs van hoopt te worden. Een kleurrijke game, maar ook een aanrader?

 

De geteste versie is de PS4-versie.

Verhaal


My Brother Rabbit volgt het verhaal van een klein meisje die helaas ziek is geworden. Terwijl haar ouders op zoek gaan naar een geneesmiddel, krijg jij het verhaal op een aparte manier verteld. Zo tovert men kleurrijke landschappen tevoorschijn, allen bedacht door het meisje haar grote broer, waardoor je als speler op een meer speelse manier kan meeleven met de werkelijke tragedie die er gaande is.

Gameplay


Bereid je voor op heel wat speurwerk, want alles in My Brother Rabbit draait om het vinden van de juiste voorwerpen en spelelementen om vooruitgang te kunnen boeken in elk level. De 'point and click'-game gaat echter te ver in het aanreiken van spullen die je moet zoeken, waardoor je er vaak een vergrootglas moet bijnemen (of nog beter, een gids die je op internet kan vinden). Dit bederft de spelpret enorm en er is helaas ook geen enkele manier om tips en hints te ontvangen. Dat het spelgenre tot een van de moeilijkere kan worden beschouwd wisten we, maar in My Brother Rabbit is het spijtig genoeg sterk overdreven.Graphics & Sound


Een leuk deuntje wordt gecombineerd met een prachtig kleurenpalet. Zeer aangenaam en geslaagd, zelfs zo mooi dat indien de game een schilderij was, we het zo op in onze woonkamer ophingen.

Conclusie


Hoe kinderachtig de game er ook uitziet, het is allesbehalve een pretje om te doorlopen vanwege de hoge moeilijkheidsgraad. Teveel klikwerk en te weinig duidelijkheid zorgen ervoor dat je niet volledig van het aangename plaatje, dat My Brother Rabbit is, kan genieten.

Pluspunten


  • Mooi vormgegeven
  • Goed verhaal


Minpunten


  • Hoge moeilijkheidsgraad
  • Teveel klikwerk
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
6/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
6/10

My Brother Rabbit

Release
do 20 sep, 2018
Genre
Plaftormer
Platform
ps4
Uitgever
Artifex Mundi
Ontwikkelaar
Artifex Mundi

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
6/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
6/10