NBA 2K19

Met NBA 2K19 viert 2K de 20ste verjaardag van deze serie. Op de cover staat 'The will know your name'. Zal men onze naam gaan kennen?

 

De geteste versie is de PS4 Pro versie.

Verhaal


Het verhaal (MyCareer) begint bij het aanmaken van je personage. Tijdens dit proces bepaal je wat voor een soort speler je wil worden door uit verschillende speltypes te kiezen. Nadat je dit proces hebt afgerond, begint het verhaal pas echt. Dit jaar heb je ook weer als doelstelling om de NBA te halen. Helaas loopt dit in eerste instantie anders dan je had gehoopt. Om toch maar een carričre op te bouwen in het basketbal besluit je om te gaan spelen in China. Tijdens je periode in China gaat het allemaal niet vanzelf en hoop je dat je ooit een terugkeer naar Amerika kan forceren. En dat moment komt er! Tijdens je periode in China word je opgemerkt door een aantal NBA-teams, en een van die teams besluit om jou te kopen. Vol verwachting land je in Amerika waarna je te horen krijgt dat je niet voor het betreffende NBA-team in aanmerking komt maar dat men jou plaatst in het ontwikkelingsteam. Vanuit hier leer je met vallen en opstaan wat er van jou verwacht wordt om alsnog kans te maken op die felbegeerde plek in de NBA.

 

Gameplay


NBA 2K19 telt weer meer speelbare teams dan NBA 2K18. In totaal zijn er 122 huidige NBA-teams (!) speelbaar. Voor deze teams is er ook een All-Time team. De naam zegt het al, in deze teams zitten de beste spelers die ooit voor het betreffende NBA-team hebben gespeeld. Ook zijn er diverse Classic NBA-teams. Zo zijn onder andere de ’64-’65 Boston Celtics, ’90-’91 LA Lakers, ’95-’96 Chicago Bulls, ’99-’00 Toronto Raptors en de ’15-’16 Golden State Warriors speelbaar.

Ook dit jaar zijn staan alle bekende gamemodi weer tot je beschikking. We zullen de belangrijkste punten belichten. Als eerst is er in Nederland het gedeelte met betrekking tot MyTeam. Kort samengevat, in MyTeam heb je twee soorten ‘in game’-valuta. Je hebt MT en VC. Beide kan je vergaren door de game te spelen maar ook zijn deze inwisselbaar voor echt geld. Met de MT of VC koop je een pakketje waarin items, zoals spelers, zitten die ook weer verhandelbaar zijn. De Nederlandse Wet op de kansspelen ziet dit als een zogenaamde ‘loot boxes’. Om te voldoen aan de Nederlandse wetgeving heeft 2K besloten om het veilinggedeelte in MyTeam te sluiten. 2K geeft in een eerdere verklaring aan hierover in gesprek te zijn met de Kansspelautoriteit. Aangezien de “beperking” in de game slechts voor Nederland geldt en op last is van de Nederlandse wetgeving. Heeft dit punt geen invloed op de uiteindelijke beoordeling van deze game.

 

Een ander punt wat men gewijzigd heeft ten opzichte van NBA 2K18 is het verkrijgen van VC. In NBA 2K18 krijg je nauwelijks VC voor je prestaties. De VC heb je bijvoorbeeld in MyCareer nodig om je speler te verbeteren. In NBA 2K19 hebben ze dit aangepakt. Naarmate je verder komt in MyCareer krijg je de mogelijkheid om over sponsorcontracten te onderhandelen. Tijdens deze onderhandeling kan je gaan beďnvloeden hoeveel VC je krijgt per sponsorevenement, maar je kan ook onderhandelen over extra doelstellingen die je moet halen tijdens de wedstrijd (denk bijvoorbeeld aan x aantal punten in de wedstrijd of man van de wedstrijd worden). Op deze manier ligt de keuze bij jou op welke manier jij aan extra VC wilt komen.

The Neighbourhood heeft dit jaar een kleine metamorfose ondergaan. Zo staat alles wat meer centraal bij elkaar. In The Neighbourhood heeft men nu ook extra events toegevoegd zoals trivia en een vorm van trefbal. Dit hebben wij helaas niet kunnen testen aangezien men hiervoor tijden aanhoudt die niet handig zijn voor de Europeanen (zoals een doordeweekse dag om 03.00 uur).Graphics & Sound


Grafisch valt er niets aan te merken op NBA 2K19. Alle spelers bewegen op het veld zoals een basketballer behoort te bewegen. Als we kijken verder kijken naar de dynamiek op het gezicht en de tatoeages van de spelers, dan kunnen we hier alleen maar vol lof over zijn.

NBA 2K19 heeft een voortreffelijke soundtrack. Centraal in deze soundtrack staat Travis Scott. Het belangrijkste qua geluid in een sportgame is echter de commentaar tijdens de wedstrijd, en ook dit leunt aan bij de perfectie. Zo grijpt men tijdens de commentaar terug naar de voorgaande wedstrijd(en) en is het play-by-play perfect en messcherp.

Conclusie


2K heeft een belangrijke wijziging doorgevoerd met betrekking tot de VC. Daarnaast heeft men het hoge niveau van deze serie zelfs opnieuw kunnen verhogen. Helaas is het jammer dat men met de extra evenementen in The Neigbourhood geen rekening houdt met Europa. Ondanks dit kleine minpunt is NBA 2K19 een ware must voor de hardcore basketbal fan.

Pluspunten


  • Uitgebreide game die goed is voor 100+ aan gameplezier
  • Legt voor de hele serie weer de lat hoger


Minpunten


  • Evenementen in The Neighbourhood niet naar Europese tijden
Reviewer: Vinsanity

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
9/10
Grafisch
10/10
Geluid
10/10
Duur
10/10

NBA 2K19

Release
di 11 sep, 2018
Genre
Sport
Platform
ps4
Uitgever
2K
Ontwikkelaar
2K Sports

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
9/10
Grafisch
10/10
Geluid
10/10
Duur
10/10