Yakuza Kiwami 2

Nu SEGA jaren na release van de eerste Yakuza-videogame meer en meer succes aan het boeken is in het Westen, wil het graag verder bouwen op dat elan. Dat doet het na een geslaagde release van Yakuza Kiwami met diens vervolg. Opnieuw een succesvol pareltje van Japanse bodem?

 

De geteste versie is de PS4-versie.

Verhaal


Yakuza Kiwami 2 is de remake/remaster van de tweede Yakuza-game en volgt zo het rijtje remakes op. Hoofdpersonage Kazuma Kiryu is opnieuw van de partij en wil een rustig leventje leiden na de Tojo-clan te hebben verlaten en niet langer tot de yakuza te behoren. Dat is echter buiten Ryuji Goda gerekend, de legendarische ‘Dragon of Kansai’ en onderdeel uitmakend van de Omi Alliance. Zij willen wraak en schakelen als eerste de Fifth Chairman, Yukio Terada, uit om vervolgens de volledige clan te viseren. Aan Kiryu nu om orde op zaken te stellen en zoals weleer zijn vuisten te laten spreken.Het leukste aan deze Kiwami-remake is dat SEGA zijn best heeft gedaan verschillende stukken verhaal aan de game toe te voegen om het plot duidelijker te maken, alsook verschillende extra scenes te voorzien. Daarnaast vind je, ergens na het voltooien van hoofdstuk 10, in het menu ook de mogelijkheid terug om de Majima-saga te doorspelen. Deze exclusieve feature biedt je de kans in de huid te kruipen van de geschifte Majima en meer te weten te komen wat hij uitspookte tussen Yakuza 1 en 2, alsook waarom hij de Tojo-clan wist te verlaten. Alleen al voor dit extraatje is Yakuza Kiwami 2 de moeite.

Gameplay


Net zoals bij de eerste Kiwami-titel werd Yakuza 2 heropgebouwd met de engine die werd gebruikt in Yakuza 6. Hierdoor speelt de game meer hedendaags, werden er features toegevoegd uit andere Yakuza-titels en kan er worden genoten van heerlijke gevechten. Yakuza Kiwami 2 draait net als alle andere games uit het rijtje rond een aangenaam Japans getint verhaal, gecombineerd met het betere meppen uitdelen. Kiryu heeft zijn eigen vechtstijl waarbij je alle vijanden kan neer schoppen of slaan, al dan niet met wapens en objecten uit de omgeving. Bovendien kan hij ook worden uitgebouwd met de nodige ervaringspunten, die kan je verdienen door voortgang te boeken in het verhaal en de nodige tegenstanders te verslaan, maar ook via zijmissies (die naadloos tussenin kunnen worden gespeeld), een potje golf, een spelletje Virtua Fighter in de arcadehal en meer. Yakuza Kiwami 2 kent nog steeds een bruisende stad waardoor verveling nooit aan de orde is.Graphics & Sound


We maken een diepe buiging voor SEGA om - opnieuw - een PlayStation 2-game prachtig te hebben herwerkt tot een hedendaags product dat er piekfijn uitziet op onze PlayStation 4. Van het stemmenwerk tot de grafische details; alles in Kiwami 2 is tot in de puntjes afgewerkt.

Conclusie


We zijn blij dat SEGA succes aan het boeken is met Yakuza, dat mocht ook wel na al die jaren, en dat het ook de moeite doet hun oudere games volledig te herwerken voor de huidige generatie consoles. Wie even de verschillen Googlet zal verbaasd zijn wat het team met Yakuza Kiwami 2 heeft volbracht. Van de grafische pracht tot de extra verhaallijn en features; wie na 0, Kiwami en eventueel zelfs al Yakuza 6 deze niet uit de winkelrekken mee naar huis neemt, is de naam yakuza onwaardig!

Pluspunten


  • Perfecte remake
  • Majima Saga
  • Extra features uit andere Yakuza-games


Minpunten


  • /
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
9/10
Grafisch
9/10
Geluid
9/10
Duur
9/10

Yakuza Kiwami 2

Release
di 28 aug, 2018
Genre
Avontuur
Platform
ps4
Uitgever
SEGA
Ontwikkelaar
SEGA

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
9/10
Grafisch
9/10
Geluid
9/10
Duur
9/10